Огляд Обзор Вашого товару для пасіки

Маєте товар для пасіки чи інтернет магазин - пропоную Огляд Обзор Вашого товару для пасіки і публікацію його на сайті а також в соціальних групах в інтернет

Наши группы в соц сетях

Присоединяйтесь к нам!

Архіви

Категорії

Підпишіться на новини сайту

Blog Stats

  • 56 564 hits

Підпишіться на наш Канал В Ютюб

карніка австрійка Карла Пернера

карніка австрійка Карла Пернера

Маю час написати короткий звіт стосовно карніки австрійки Карла Пернера

Дана лінія карніки у мене на пасіці вже другий сезон, групу сестер ф1 в кількості десяти бджолосімей я вивів від придбаної мною материнки штучного запліднення. І з того часу підтримую дану лінію карніки у себе на пасіці.

матки австрійки Пернера темні майже чорного кольору, бджола сіра, трутні темні майже чорного кольору, великі за розмірами.

При купівлі карніки австрійки Карла Пернера мені дуже сподобались показники даної лінії в системі бібрід, за результатами стестування даної лінії в 2012 році ця матка можливо зайняла перше місце в Європі по показникам.

C-L561-K4303 99120-71352-2012
Медопродуктивность 128 %
– Незлобливость 147 %
– Усидчивость на рамках 146 %
– Неройливость 123%
– Устойчивость к вароатозу 147 %
– Общая оценка по отношению к средним семьям 152%

карніка австрійка Карла Пернера

розплідна рамка Австрійки Пернера в Квітні (при заміні зимових бджіл)

Можу підтвердити високі показники по таким критеріям як медистість – карніка Австрійка Карла Пернера за моїми субєктивними вимірами зайняла перше місце по медистості у мене на пасіці і трішки обігнала бакфаст б21.

карніка австрійка Карла Пернера Паспорта материнок матки ИО ШЗ

карніка австрійка Карла Пернера Паспорта материнок матки ИО ШЗ

Австрійка Пернера також має високі показники миролюбності і лише трішки поступається сімям бакфаст по даному показнику, це значить що з карнікою австрійка Пернера можна працювати так же як і з бакфастом без маски, в любу погоду, але димар має бути розпалений на всякий випадок, і в незрозумілій ситуації достатньо один два рази димнути на карніку Пернера і продовжувати далі працювати.

в даної лінії карніки також підтвердилась висока усидчивість на рамках, нерійливість – за два сезони (обєктивно за один сезон після повного розвитку сімей) жодна сімя не зароїлась.

Стосовно стійкості до вароатозу стверджувати нічого не стану і напишу що карніка, як і карпатка природно (в силу доброго розвитку весною) менш стійкі до кліща ніж скажімо місцеві бджоли чи бакфаст, тому карніка потребує постійної боротьби з кліщем, тобто має бути комплексна система боротьби з кліщем, і чисельність кліща завжди має бути на мінімальному рівні для карніки, та і для карпатки.

в цілому від себе додам що карніка австрійка Карла Пернера у мене на пасіці є лідером по медистості і витворяє чудеса ;-). при доброму взятку за декілька днів всі рамки в лежаках залиті медом, потім австрійка Пернера починає добудовувати рамки до дна вулика і заливає все медом, потім виходить на верх рамок, піднімає плівку і надбудовує стільниковий мед над рамками – і це все за один тиждень коли я відпочивав і думав що їм буде достатньо пустих лежаків на соняшник…

в зиму сімї карніки австрійки Пернера наростились на 7-9 рамок і йдуть хорошими сім’ями в зимівлю на меду.
єдине додам що карніка дуже економна бджола і якщо повністю відкачати весь мед то мужуть бути питання по нарощуванню карніки в зиму, тобто вони тоді починають економити – тому в гнізді карніки має залишатись рамок 10-12 меду для доброго нарощування в зиму і ніякого кліща.

Зимівля карніки відбувається на вулиці в дерев’яних вуликах з сітчастим дном і одним нижнім льотком, зимують добре і дуже економно споживають корма взимку, фактично в напівсонному стані, іноді їх навіть не чути при прослуховуванні взимку.

В теперішньому сезоні австрійка Пернера була використана як батьківська сімя і трутнями австрійки Пернера була запліднена матка штучного запліднення Тройзек 1075 ио. дана лінія показала дуже добрі результати на кочовій пасіці мого товариша також на Київщині.

в наступному сезоні дана лінія Карніки буде розмножуватись, від неї будуть виводитись неплідні матки, плідні матки ф1 вільного спарювання, можна скомбінувати матки штучного запліднення ИО ШЗ.

(деталі можна подивитись натиснувши синій лінк над цим текстом)

Оцініть цей запис
Будьласка оцініть дану публікацію
[Total: 0 Average: 0]

Вся інформація опублікована на сайті виключно для ознайомлення з особистою думкою автора в питаннях які стосуються бджільництва та пасічникування.
Автор не несе відповідальності за використання читачами на практиці опублікованої інформації.

Powered by WordPress & Atahualpa