Подпишитесь

Пчеловодство в Украине

+ + Вітаємо! На сайті #Пасека можна послухати Класне Релакс Радіо онлайн, справа натисніть кнопку плей! Дякую, що зайшли, і приємного перегляду! Підпишіться на наш Канал Ютуб! Додавайтесь до нас в друзі в соцмережах. У нас на сайті #пасека можна замовити та купити матки Карніка, Бакфаст, Італійка а також продукти бджільництва з пасіки. Щоб почитати більше публікацій по темі що вас цікавить введіть ключове слово в форму пошуку по сайту (справа зверху) + +

Підсадка неплідних маток в американській універсальній кліточці в нуклеус

Підсадка неплідних маток в американській універсальній кліточці в нуклеус

Цієї осені спробував підсаджувати маток в нуклеуси за допомогою універсальної американської кліточки з довгим носиком для заповнення канді.

замовив декілька десятків таких універсальних кліточок, і вирішив їх випробувати в ділі.

американська універсальна кліточка підсадка неплодок:

американська універсальна кліточка підсадка маток

американська універсальна кліточка підсадка маток

заздалегідь заповнив носики кліточок канді, до слова сказати це займає деякий час але робота зроблена і потім попідсаджував у кліточки неплідних маток, зробив це заздалегідь в приміщенні так як неплідні матки були вже витримані досить довгий час і щоб вони не злітали робив це в приміщенні.

Підсадка неплодок відбувалась вже у вересні у виживші нуклеуси, так як в кінці літа на початку осені нуклеуси часто розлітаються чи розкрадаються бджолами воровками.

американська універсальна кліточка підсадка неплодок

американська універсальна кліточка підсадка неплодок

для проби підсаджував пять маток у таких кліточках у пять нуклеусів.

мене в даному процесі приваблювали два елемента які мають зберегти часматковода :

по перше підсаджував неплідних маток в американській універсальній кліточці з довгим носиком одразу в нуклеус де була забрана плідна матка, тобто це зберігає час матковода на додаткову операцію по підсадці неплодки після витримки одну добу при стандартній підсадці

по друге забирав вже плідних маток через два тижні і заодно забрав і універсальну американську кліточку з нуклеуса

а по третє в довгому носику американської універсальної кліточки для підсадки неплодок є певна кількість канді який слугує хоч і невеликою але пігкормкою нуклеуса.

через два тижні перевірив нуклеуси і виявилось що з 5 неплодок карніки які я підсаджував 4 матки облетілись на середину вересня 2016 а один нуклеус був розграблений бджолами воровками.
як на мене це добрий результат і думаю що такі кліточки можна використовувати для підсадки плідних та неплідних маток.

американська універсальна кліточка підсадка неплодок

зняв відео і декілька фото.

Оцініть цей запис
Будьласка оцініть дану публікацію
[Total: 0 Average: 0]
+ Покупки для пасічників на сайті Аліекспрес (Aliexpress) + також повернення до 10% від покупок, заходьте реєструйтесь! На сайті можна послухати Класне Релакс Радіо онлайн, справа натисніть кнопку плей! + Публикации на тему матководства, заказать или купить матки Карника, Бакфаст, Итальянка + также чистопородные матки из Италии + Новые видео записи с нашей матковыводной пасеки Приятного просмотра, мы часто добавляем новые видео по пчеловодству Пчеловодство Видео Галерея , добавьте этот сайт в закладки.

1 comment to американська універсальна кліточка підсадка неплодок