Наши группы в соц сетях

Присоединяйтесь к нам!

Категорії

Підпишіться на новини сайту

Весняна ревізія

Весняна ревізія та висадка верболозів

сьогодні провів весняну ревізію і всіх бджіл обпудрив цукровою пудрою.

результати добрі, всі перезимували і готові до весни,

в одна сімя мала неплідну матку, а старої не знайшов – я вирішив їх так і залишити з неплідною
маткою, подивлюсь через 2-3 тижні після тепла, і далі вирішу що робити.

кормів залишилось вдосталь і я скомпонував гнізда поставивши по краям повномедні рамки і зменшивши кількість стільників
щоб бджоли їх всі обсиджували.

бджоли зимували методом холодної зимівки тому покищо розплоду немає, є лише пятачки з засівом.
мабуть завтра позакриваю вентиляційні сітки в дні, так виглядає що буде рання весна…

Ввечері нарізав черенки верболозів (верба козяча) і порозсаджував їх вздовж берега річки .
зараз саме час це робити. Верболози (котики) ранні і дуже добрі пилконоси, і бджоли на них добре працюють

але коли вони цвітуть то буває ще не дуже тепло і тому бджоли літають на невеликі відстані.
тому є сенс такі ранні пилконоси як ліщина, фундук, і верболози висаджувати на відстані до 500 метрів від пасіки.

технологія – нарізав секатором черенки котиків десь 25 см завдовжки, поскладав у відро, і потім пройшовся по береговій лінії
і повстромлював їх у вологу землю.

ці ранні пилконоси є найбільш потрібні для пасіки.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Підпишіться на наш канал в Ютюб! Наш канал в Ютюб - Пасіка, Садівництво Відео, багато цікавих відео.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Copyright © 2017 Неплодки та плідні Матки ИО / ШЗ Карніка, Бакфаст, Італійка - All Rights Reserved
Вся інформація опублікована на сайті виключно для ознайомлення з особистою думкою автора в питаннях які стосуються бджільництва та пасічникування.
Автор не несе відповідальності за використання читачами на практиці опублікованої інформації.

Powered by WordPress & Atahualpa