Подпишитесь

Пчеловодство в Украине

+ + Вітаємо! На сайті #Пасека можна послухати Класне Релакс Радіо онлайн, справа натисніть кнопку плей! Дякую, що зайшли, і приємного перегляду! Підпишіться на наш Канал Ютуб! Додавайтесь до нас в друзі в соцмережах. У нас на сайті #пасека можна замовити та купити матки Карніка, Бакфаст, Італійка а також продукти бджільництва з пасіки. Щоб почитати більше публікацій по темі що вас цікавить введіть ключове слово в форму пошуку по сайту (справа зверху) + +

Весняна ревізія

Весняна ревізія та висадка верболозів

сьогодні провів весняну ревізію і всіх бджіл обпудрив цукровою пудрою.

результати добрі, всі перезимували і готові до весни,

в одна сімя мала неплідну матку, а старої не знайшов – я вирішив їх так і залишити з неплідною
маткою, подивлюсь через 2-3 тижні після тепла, і далі вирішу що робити.

кормів залишилось вдосталь і я скомпонував гнізда поставивши по краям повномедні рамки і зменшивши кількість стільників
щоб бджоли їх всі обсиджували.

бджоли зимували методом холодної зимівки тому покищо розплоду немає, є лише пятачки з засівом.
мабуть завтра позакриваю вентиляційні сітки в дні, так виглядає що буде рання весна…

Ввечері нарізав черенки верболозів (верба козяча) і порозсаджував їх вздовж берега річки .
зараз саме час це робити. Верболози (котики) ранні і дуже добрі пилконоси, і бджоли на них добре працюють

але коли вони цвітуть то буває ще не дуже тепло і тому бджоли літають на невеликі відстані.
тому є сенс такі ранні пилконоси як ліщина, фундук, і верболози висаджувати на відстані до 500 метрів від пасіки.

технологія – нарізав секатором черенки котиків десь 25 см завдовжки, поскладав у відро, і потім пройшовся по береговій лінії
і повстромлював їх у вологу землю.

ці ранні пилконоси є найбільш потрібні для пасіки.

Оцініть цей запис
Будьласка оцініть дану публікацію
[Total: 0 Average: 0]
+ Покупки для пасічників на сайті Аліекспрес (Aliexpress) + також повернення до 10% від покупок, заходьте реєструйтесь! На сайті можна послухати Класне Релакс Радіо онлайн, справа натисніть кнопку плей! + Публикации на тему матководства, заказать или купить матки Карника, Бакфаст, Итальянка + также чистопородные матки из Италии + Новые видео записи с нашей матковыводной пасеки Приятного просмотра, мы часто добавляем новые видео по пчеловодству Пчеловодство Видео Галерея , добавьте этот сайт в закладки.