Наши группы в соц сетях

Присоединяйтесь к нам!

Категорії

Підпишіться на новини сайту

Червоний стручковий гіркий перець для обробітку та стимуляції бджіл

Червоний стручковий гіркий перець для стимуляції бджіл
Гіркий стручковий перець чілі

Давно вже чув інформацію про використання червоного гіркого стручкового перцю в бджільництві.
недавно прочитав деяку інформацію про використання гіркого перцю для обробок бджіл, ось що пишуть в інтереті про використання гіркого перцю чи перцюги пасічниками:

Червоний стручковий гіркий перець для стимуляції бджіл

Червоний стручковий гіркий перець для стимуляції бджіл

В стимулюючі підгодівлі бджіл восени і навесні, а так само для противоварроатозной профілатіческой обробки здавна застосовують червоний стручковий гіркий перець. Було відзначено, що настій перцю червоного стручкового спонукає матки у до яйцекладки. Бджолам немає ніякої шкоди від перцю, а навпаки: він має в складі речовини, що поліпшують травлення бджіл. Кліщі ж його не виносять.

Для приготування настою потрібно дрібно нарізати 50 г перцю, залити 1 л окропу і витримати в термосі 24 год. Потім потрібно профільтрувати і можна використовувати. Настій можна розбризкувати з «росинки» безпосередньо на стільники з бджолами, а можна також за допомогою шприца полити кожну вуличку з бджолами. Особливо ефективний такий прийом навесні, але можна цим настоєм обробляти бджіл тричі в сезон.

Для згодовування бджолам беруть 50 мл цього настою і додають до 1 л сиропу. Бджолам дають настоянку з червоного гіркого перцю з розрахунку 150-200 мл на вуличку бджіл. Після такої підгодівлі спостерігається збільшення кількості розплоду і навіть осип кліщів.

Деякі пасічники багато років практикують ще один спосіб. Стручок червоного перцю розрізають навпіл і кладуть кожній сім’ї по 2 половинки поверх рамок під холстик. Бджоли відразу ж поїдають м’якоть, а шкіру іноді видаляють з гнізда. Практика показує, що бджоли, яким восени згодовували перець, краще переносять зимівлю, а навесні після згодовування перцю швидше включаються в роботу.

у себе на пасіці поки що не перевіряв дію гіркого перцю чілі на розвиток бджіл і осип кліщів, але останне викликає інтерес і думаю цього року спробувати дію гіркого перцю чілі спочатку на декількох сімях чи відводках.

1 comment to Гіркий стручковий перець чілі

  • думав як легше зробити щоб навесні роздати всім сім’ям гіркий червоний перець для профілактики і не лазити по всіх вуликах з кульочками.
    цього року весною вирішив це питання так, змішав соєве борошно, гірчичний порошок, червоний гіркий перець мелений і порошок кориці в кількостях 3 літра, 300грам, 30грам, 10 грам. При теплій льотній погоді весною в березні +10 і вище, давав таку білкову підкормку на пасіці і бджоли її брали і носили у вулики.
    підкормку висипав на широку матерію 1.5м на 3м і ложив на землю на віддалі 20-30м від пасіки.
    обніжку з відти носили всі сімї.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Підпишіться на наш канал в Ютюб! Наш канал в Ютюб - Пасіка, Садівництво Відео, багато цікавих відео.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Copyright © 2017 Неплодки та плідні Матки ИО / ШЗ Карніка, Бакфаст, Італійка - All Rights Reserved
Вся інформація опублікована на сайті виключно для ознайомлення з особистою думкою автора в питаннях які стосуються бджільництва та пасічникування.
Автор не несе відповідальності за використання читачами на практиці опублікованої інформації.

Powered by WordPress & Atahualpa