Огляд Обзор Вашого товару для пасіки

Маєте товар для пасіки чи інтернет магазин - пропоную Огляд Обзор Вашого товару для пасіки і публікацію його на сайті а також в соціальних групах в інтернет

Наши группы в соц сетях

Присоединяйтесь к нам!

Архіви

Категорії

Підпишіться на новини сайту

Blog Stats

  • 56 568 hits

Підпишіться на наш Канал В Ютюб

Лютневий Обліт ( февральский облет ) 2017

Лютневий Обліт ( февральский облет ) 2017

Вчора вдалося побувати на пасіці, зимівля проходить нормально, всі вулику при вібірковому прослуховуванні гудуть рівномірним спокійним тоном.
дуже порадував той факт що бждоли облетілись над снігом, не всі вулики а десь 2/3 пасіки.
А саме облетілись вулики з сітчастим дном які стояли на сонці. Лежаки і вулики в тіні крон дерев не обльотувались. Мабуть лежаки не встигли прогрітись. Не помітив різниці в обльотах стосовно сили сімей, так як в зиму пішли майже всі однаково сформовані добрі сімї.

Лютневий обліт був мабуть у вівторок чи в середу 14 чи 15 лютого, тоді були найтепліші дні з температурами біля +5, а на сонці вулики мабуть краще прогрілись. Та і пасіка стоїть на сонячному схилі проти сонця.

Бджоли обльотувались компактно і біля кожного вулика на снігу видно компактні круги результатів обльоту бджіл, в діаметрі десь 1.5 – 2 метра. На сніг бджоли не сідали так як невидно ні застиглих бджіл на снігу ні слідів від синиць які б могли їх підбирати.
Різниці в обльотах стосовно порідності бджіл не помітив, облетілись всі породи і бакфаст і карніка і італійка, але вулики стоять на стелажах і мабуть як почався обліт то по стелажу іде гул і це стимулює і інші сімї на обліт в лютому.

опоношених льотків не має, за вийнятком одного невеликого відводка де помітні незначні сліди калу на передній стінці вулика,
видно непросто було 4 рамочному відводку зимувати в цю зиму 2016 / 2017.

Зимівля 2016 / 2017 була свого роду випробуванням на зимівлю і по кількості днів з температурою нижче нуля і по кількості днів безобльотного періоду. Останній обліт у нас був 7 листопада 2016 року, тобто бджоли зимували без обльоту на вулиці три з половиною 3.5 місяці, з сітчастим дном і без утеплення.
Сьогодні на пасіці.

З ранку температура була +4 і інколи через хмари виглядає сонечко, думаю що можливо в якійсь затишній місцині можуть скластись сприятливі обставини для обльоту і сьогодні.

Зробив декілька фото і відео але зараз не можу їх опублікувати по причині слабкого інтернету на пасіці. Додам декілька фото чи відео до даного запису трохи пізніше.

Оцініть цей запис
Будьласка оцініть дану публікацію
[Total: 0 Average: 0]

Вся інформація опублікована на сайті виключно для ознайомлення з особистою думкою автора в питаннях які стосуються бджільництва та пасічникування.
Автор не несе відповідальності за використання читачами на практиці опублікованої інформації.

Powered by WordPress & Atahualpa