Наши группы в соц сетях

Присоединяйтесь к нам!

Категорії

Підпишіться на новини сайту

Обєднання бджолосімей відводків восени

Обєднання бджолосімей відводків восени

почав об’єднувати десь тижнів три назад, тоді коли бджоли сіли в клуб на ніч,

тоді вранці в тій сімї до якої буде приєднуватись відводок залишаю лише підходящі рамки для зимівлі,

всіх бджіл там струшую на дно вулика, рамки ставлю як потрібно на зимівлю, і потім з відводка також всіх бджіл трушу на дно того вулика і додаю медових рамок до комплекта. (можна ще й пару крапель карвалола покапати у вулик. в результаті бджоли перемішуються на дні + карвалол + нова для них ситуація.

матку залишаю в кліточці одну яку оптрібно зверху на рамках по центру клуба. через два три дні випускаю.

трушу всіх бджіл так як якщо якихось залишити на рамках тоді у них своя республіка і можуть непускати інших в їхню вулочку…

бджоли всі піднімаються на рамки і збираються в клуб, головне щоб була не дуже то льотна погода,

наприклад вночі +8 а вдень хмарно і +12.

можна і дві матки залишати але тоді ви вибір залишаєте бджолам. матки більш за все будуть обидві живі в клубі числа до 20 лютого чи може й до 8 березня залежно від потепління і того коли перша матка засіє пятачок розплоду.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Підпишіться на наш канал в Ютюб! Наш канал в Ютюб - Пасіка, Садівництво Відео, багато цікавих відео.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Copyright © 2017 Неплодки та плідні Матки ИО / ШЗ Карніка, Бакфаст, Італійка - All Rights Reserved
Вся інформація опублікована на сайті виключно для ознайомлення з особистою думкою автора в питаннях які стосуються бджільництва та пасічникування.
Автор не несе відповідальності за використання читачами на практиці опублікованої інформації.

Powered by WordPress & Atahualpa