Матки||Матководство||підсадка маток||Пасіка

Підсадка неплідних маток в американській універсальній кліточці в нуклеус

Підсадка неплідних маток в американській універсальній кліточці в нуклеус

Цієї осені спробував підсаджувати маток в нуклеуси за допомогою універсальної американської кліточки з довгим носиком для заповнення канді.

замовив декілька десятків таких універсальних кліточок, і вирішив їх випробувати в ділі.

американська універсальна кліточка підсадка неплодок:

американська універсальна кліточка підсадка маток

американська універсальна кліточка підсадка маток

заздалегідь заповнив носики кліточок канді, до слова сказати це займає деякий час але робота зроблена і потім попідсаджував у кліточки неплідних маток, зробив це заздалегідь в приміщенні так як неплідні матки були вже витримані досить довгий час і щоб вони не злітали робив це в приміщенні.

Публікації по темі:  Придбав декілька маток штучного запліднення, маток іо карніка пешец х карніка ренсон

Підсадка неплодок відбувалась вже у вересні у виживші нуклеуси, так як в кінці літа на початку осені нуклеуси часто розлітаються чи розкрадаються бджолами воровками.

американська універсальна кліточка підсадка неплодок

американська універсальна кліточка підсадка неплодок

для проби підсаджував пять маток у таких кліточках у пять нуклеусів.

мене в даному процесі приваблювали два елемента які мають зберегти часматковода :

по перше підсаджував неплідних маток в американській універсальній кліточці з довгим носиком одразу в нуклеус де була забрана плідна матка, тобто це зберігає час матковода на додаткову операцію по підсадці неплодки після витримки одну добу при стандартній підсадці

Публікації по темі:  Итальянка х укр степная матка ИО

по друге забирав вже плідних маток через два тижні і заодно забрав і універсальну американську кліточку з нуклеуса

а по третє в довгому носику американської універсальної кліточки для підсадки неплодок є певна кількість канді який слугує хоч і невеликою але пігкормкою нуклеуса.

через два тижні перевірив нуклеуси і виявилось що з 5 неплодок карніки які я підсаджував 4 матки облетілись на середину вересня 2016 а один нуклеус був розграблений бджолами воровками.
як на мене це добрий результат і думаю що такі кліточки можна використовувати для підсадки плідних та неплідних маток.

Публікації по темі:  Павловнія з насіння Добрий медонос

американська універсальна кліточка підсадка неплодок

зняв відео і декілька фото.

&

1 comment to американська універсальна кліточка підсадка неплодок