Бакфаст б22амг на ріпаку. Маточники тихої заміни і відводки

Бакфаст б22амг на ріпаку. Маточники тихої заміни і відводки

На днях в одній сім’ї бакфаст ф1 від б22амг бджоли почали замінювати матку методом тихої заміни і в сім’ї я знайшов декілька дуже якісних маточників тихої заміни.

це дуже якісні маточники і я їх використовую вже не перший рік для формування відводків на маточник тихої заміни.

Публікації по темі:  Йохан ван ден Бонгард “Порода бджіл Бакфаст: перспективи розведення і використання в Україні”

Бакфаст б22амг

Бакфаст б22амг

От і цього разу вирішив розділити сім’ю на 3 відводки на маточник тихої заміни бакфаст ф1 б22амг так як з маточників тихої заміни виходять матки дуже доброї якості. Хоча з таких маточників ми отримаємо маток ф2 бакфаст але я вже не перший рік роблю такі відводки і помітив що ці сімї ф2 бакфаст майже нічим не відрізняються від сімей ф1 чи то племінних сімей з матками штучного запліднення чи іо. Медозбір залишається на рівні, миролюбність нічим не відрізняється, хоча потрібно дивитись по місцевості щоб в радіусі обльоту маток не було злобливих сімей і трутнів від таких сімей.

Публікації по темі:  Пчелопитомники Украины

зняв відео з відводками на маточники тихої заміни ф1 бакфаст б22амг.