Обробка бджіл від кліща вароа

Обережно Біпін Т загибель сімей після обробки біпіном Т

загибель сімей після обробки біпіном Т – Обережно Біпін Т

На днях один пасічник нашого району обробив 20 бджолосімей біпіном Т Вінницького виробництва (назву виробника уточню і допишу пізніше в коментарях.

Усі сімї посипались на 50% на дно і лазили перед льотками а потім захололи на вулиці.
пасіка постраждала від обробки біпіном Т Вінницького виробництва.
Біпін т був придбаний в м Кагарлик, Київська обл. у ветаптеці.

попередження можливо у кого також є придбаний такий біпін т з вінниці – якщо думаєте обробляти можливо хочаб спробуйте спочатку на одній сімї застосувати розчин а потім вже подивитесь на результат.
це можна зробити набравши інсуліновим шприцем з ампули 0.1 мл біпіну т і розчинити його в 100 мл води і обробити контрольну сімю.

але біпін коштує не так вже і дорого, можливо варто просто придбати якісний перевірений препарат проти вароатозу.

купую венгерський тактик у Гайдара вже третій рік, і він добре діє і бджоли живі, цього року вже перший раз обробив тактиком, кліщ трохи посипався.

скоро планую другу обробку водним розчином тактика.

можливо ці випадки з біпіном т не поодинокі, напишіть в коментарях.