Весняна ревізія та висадка верболозів

Весняна ревізія та висадка верболозів

сьогодні провів весняну ревізію і всіх бджіл обпудрив цукровою пудрою.

результати добрі, всі перезимували і готові до весни,

в одна сімя мала неплідну матку, а старої не знайшов – я вирішив їх так і залишити з неплідною
маткою, подивлюсь через 2-3 тижні після тепла, і далі вирішу що робити.

кормів залишилось вдосталь і я скомпонував гнізда поставивши по краям повномедні рамки і зменшивши кількість стільників
щоб бджоли їх всі обсиджували.

Публікації по темі:  Карпатка амг весенняя ревизия

бджоли зимували методом холодної зимівки тому покищо розплоду немає, є лише пятачки з засівом.
мабуть завтра позакриваю вентиляційні сітки в дні, так виглядає що буде рання весна…

Ввечері нарізав черенки верболозів (верба козяча) і порозсаджував їх вздовж берега річки .
зараз саме час це робити. Верболози (котики) ранні і дуже добрі пилконоси, і бджоли на них добре працюють

Публікації по темі:  Пасека весной: работа с пчелами на пасеке весной

але коли вони цвітуть то буває ще не дуже тепло і тому бджоли літають на невеликі відстані.
тому є сенс такі ранні пилконоси як ліщина, фундук, і верболози висаджувати на відстані до 500 метрів від пасіки.

технологія – нарізав секатором черенки котиків десь 25 см завдовжки, поскладав у відро, і потім пройшовся по береговій лінії
і повстромлював їх у вологу землю.

Публікації по темі:  Апидомик, обслуживание весной после зимовки

ці ранні пилконоси є найбільш потрібні для пасіки.