Червоний стручковий гіркий перець для обробітку та стимуляції бджіл

Оцініть цей запис
Будьласка оцініть дану публікацію
[Total: 0 Average: 0]

Червоний стручковий гіркий перець для стимуляції бджіл
Гіркий стручковий перець чілі

Давно вже чув інформацію про використання червоного гіркого стручкового перцю в бджільництві.
недавно прочитав деяку інформацію про використання гіркого перцю для обробок бджіл, ось що пишуть в інтереті про використання гіркого перцю чи перцюги пасічниками:

Червоний стручковий гіркий перець для стимуляції бджіл

Червоний стручковий гіркий перець для стимуляції бджіл

В стимулюючі підгодівлі бджіл восени і навесні, а так само для противоварроатозной профілатіческой обробки здавна застосовують червоний стручковий гіркий перець. Було відзначено, що настій перцю червоного стручкового спонукає матки у до яйцекладки. Бджолам немає ніякої шкоди від перцю, а навпаки: він має в складі речовини, що поліпшують травлення бджіл. Кліщі ж його не виносять.

Публікації по темі:  Обработка пчел осенью от клеща венгерским тактиком Гайдара

Для приготування настою потрібно дрібно нарізати 50 г перцю, залити 1 л окропу і витримати в термосі 24 год. Потім потрібно профільтрувати і можна використовувати. Настій можна розбризкувати з «росинки» безпосередньо на стільники з бджолами, а можна також за допомогою шприца полити кожну вуличку з бджолами. Особливо ефективний такий прийом навесні, але можна цим настоєм обробляти бджіл тричі в сезон.

Для згодовування бджолам беруть 50 мл цього настою і додають до 1 л сиропу. Бджолам дають настоянку з червоного гіркого перцю з розрахунку 150-200 мл на вуличку бджіл. Після такої підгодівлі спостерігається збільшення кількості розплоду і навіть осип кліщів.

Публікації по темі:  Обережно Біпін Т загибель сімей після обробки біпіном Т

Деякі пасічники багато років практикують ще один спосіб. Стручок червоного перцю розрізають навпіл і кладуть кожній сім’ї по 2 половинки поверх рамок під холстик. Бджоли відразу ж поїдають м’якоть, а шкіру іноді видаляють з гнізда. Практика показує, що бджоли, яким восени згодовували перець, краще переносять зимівлю, а навесні після згодовування перцю швидше включаються в роботу.

у себе на пасіці поки що не перевіряв дію гіркого перцю чілі на розвиток бджіл і осип кліщів, але останне викликає інтерес і думаю цього року спробувати дію гіркого перцю чілі спочатку на декількох сімях чи відводках.

Публікації по темі:  Обробка бджіл від кліща вароа

1 comment to Гіркий стручковий перець чілі

  • думав як легше зробити щоб навесні роздати всім сім’ям гіркий червоний перець для профілактики і не лазити по всіх вуликах з кульочками.
    цього року весною вирішив це питання так, змішав соєве борошно, гірчичний порошок, червоний гіркий перець мелений і порошок кориці в кількостях 3 літра, 300грам, 30грам, 10 грам. При теплій льотній погоді весною в березні +10 і вище, давав таку білкову підкормку на пасіці і бджоли її брали і носили у вулики.
    підкормку висипав на широку матерію 1.5м на 3м і ложив на землю на віддалі 20-30м від пасіки.
    обніжку з відти носили всі сімї.