Декілька слів про Бакфаст, лінія бакфаст Б 21

Декілька слів про Бакфаст

восновному бакфаст беруть для довгих медозборів, так як на відміну від карніки
вони менше заливають гніздо і не так просідають на соняшнику,
але якщо вам потрібен добрий весняний розвиток, то лінія Б21 виводилась для даних потреб

buckfast

але для Бакфаста потрібно залишати побільше кормів на зиму, так як вони зимують
великими клубами і (часто щоб нароститись, якщо це відводок) можуть вирощувати пізній розплід…

Публікації по темі:  бджоли добре розвились на ріпаку

для новичка яб всеж порадив карніку, вона рано закінчує сезон (на 1 вересня вже готові до зимівлі) а бакфаст ще може літати і в вересні, – тобто якщо у вас є пізні взятки то бакфаст підійде.

Бакфаст також пристосований до більш вологого клімату, стійкий до акарапідозу.
їх краще тримати в корпусних вуликах, так як лежака може бути замало,
та і в зиму так зручніше пускати великий клуб бджіл на двох медових корпусах або корпус + медовий магазин.

Публікації по темі:  Спасаємо степову і карпатку - чому так?

якщо ви хочете займатись пакетним бджлярством – подумайте стосовно карніки- карпатки.

бакфаст Б21 родослівна походження

лінія бакфаст Б 21

1 Response

  1. для закріплення добрих господарських ознак лінії бакфаст б21 на пасіці була виведена племінна материнка ИО бакфаст б21 х бакфаст Б 21 – інбридна матка штучного запліднення (шз) від якої в сезоні 2017 будуть виводитись матки бакфаст Б21 Ф1 вільного спарювання.

    також можливо замовити материнку ІО бакфаст Б21 – дана материнка буде виведена від матки бакфаст ИО і запліднена методом штучного запліднення, підсаджена в нуклеус і витримана до засіву і запечатування розплоду.
    (перевірка на печатку)

    детальна пропозиція щодо маток Ф1 бакфаст та маток карніка, італійка, карпатка а також маток штучного запліднення даних порід та ліній перегляньте пропозицію Маток Ф1 та Маток ИО на 2017 рік.