карніка австрійка Пернера

Переглядав бджолосімї карніки, сподобався засів дочки карніка австрійка Пернера,

це перше покоління весною, до низу весною розплід не заклали так як внизу відкрита вентиляційна решітка

зверніть увагу на щільність розплоду.

Карніка австрійка Пернера

Австрійка пернера це гірська карніка, яка стійка до холодів і дуже добре нарощується весною. Зазвичай до акації карніка у мене виростає до 16 -20 рамок дадан.
Активно нарощується на взятку з ріпаку і ще дає деякий медозбір ріпакового меду в умовах стаціонару за пару кілометрів від посівів ріпаку. Рамки з ріпаковим медом відбираю і віддаю у відводки.
На акації працює активно і в моїх умовах стаціонару і не дуже густих насаджень акації збирає від 10 до 25 кг акацієвого меду, залежно від погодних умов.

Публікації по темі:  карніка Тройзек 1075 carnica troiseck 1075

Переваги гірської карніки

Гірська карніка, яка представлена у мене на пасіці лініями тройзек 1075 і австрійкою пернера, має наступні переваги на мій погляд:

  1. добра зимівля на вулиці в умовах Київщини (минулого року безоблітний період був 5 місяців)
  2. стрімкий весняний розвиток (ці бджоли стійкі до холодних ночей в гірських умовах, де часто вночі влітку буває температура +5) тому весною гірська карніка добре розвивається навіть холодною весною
  3. збалансована селекція – добре збирає мед і добре нарощується не так підливає гніздо
  4. хороший рівень миролюбності, спокійна бджола
  5. добре працюють на слабких взятках в умовах стаціонару Київської області
  6. не схильні до роїння
  7. добре передають ГКО в наступні покоління ф1 і ф2
Публікації по темі:  Карніка

Купити Матки карніка ф1

У мене можна придбати маток карніка ф1 вільного спарювання а також неплідних маток карніка. Для замовлення потрібно подзвонити по телефонам на сторінці контакти.
Замовлення приймаю без передплат. Зазвичай записатись на маток карніка можна з початку жовтня, але якщо ви не встигли записатись завчасно, телефонуйте і в сезоні, бувають вільні матки карніка на продаж.

Доставка маток карніка

Плідних і неплідних маток карніка доставляю поштовими службами Інтайм чи нова пошта. Можна купити по передплаті (перед відправкою) чи придбати накладним, наложеним платежем.

Публікації по темі:  Карніка Варроатолеранц Шутте

Більше інформації та детальніший звіт з відео по лінку карніка австрійка Карла Пернера

карніка австрійка Пернера

австрійка Пернера, карніка