Карніка Варроатолеранц Шутте

В 2017 році на пасіці з’явилась матка штучного запліднення карніка варроатолерант шутте. По моїм спостереженням це спокійна бджола типового для карніки окрасу.
Дочка ф1 карніки шутте добре наростилась в зиму і сама заготувала собі корма на зиму.

Карніка Варроатолеранц Шутте

Варроатолеранц Шутте, Карніка

В Кінці червня місяця був зроблений однорамочний відводок (рамка печатного розплоду на виході обсиджена бджолами і друга кормова повномедна рамка) і підсаджена плідна матка карніки варроатолеранц шутте. Після засіву двох рамок маткою були додані ще 6 рамок і відводок нарощувався на 8 рамках. Відводок варроатолерант шутте добре наростився і на своїх кормах іде в зиму.

Публікації по темі:  Карніка Лампрехт з Австрії

варроатолерант шутте

Бджоли карніки варроатолеранц спокійні і при пересаджуванні на початку листопада в інший вулик була відмічена їхня усидчивість на рамках, і досить висока миролюбність.

Матка штучного запліднення карніки варроатолеранц шутте (матка іошка) також іде в зиму у відводку і також має дуже спокійну усидчиву бджолу.

Публікації по темі:  карніка австрійка Пернера

Відзняв відео пересаджування восени карніки шутте в новий вулик.

в наступному сезоні планую спробувати виводити дочок ф1 вік карніки варроатолеранц, кому цікава дана лінія телефонуйте.

також буду ще спостерігати за даною лінією карніки і зніматиму ще відео на дану тему. підписуйтесь на мій канал Ютюб:

Публікації по темі:  Изолятор Хмары