Весняний розвиток

Ловушки для ос, шершнів, філантів

Ловушки для ос, шершнів, філантів

Зараз саме час попіклуватись про пасіку та кількість ос навкруги пасіки.

Шершні, філанти та оси вийшли після зимівлі і організовують свої колонії саме зараз.

знищення шершнів, ос, філантів

Смаки засновниці колоній частенько зявляються біля вуликів і нишпорять в пошуках здобичі. Шершні та оси філанти полюють на бджіл.

Якщо зараз виловити засновниць колоній то восени їхня кількість навкруги пасіки буде значно нижчою.

Для цього можна розставити поблизу вуликів звичайні пластикові пляшки, можна їх трохи вкопати в землю щоб вини були більш стійкі.
В пляшки наливається суміш цукрового сиропу і дріжджів, або одразу забродившу суміш чи забродивше вареня розбавлене водою.
Для даної цілі достатньо 200-300 мілілітрів.
Бджоли на зброджений цукор не ідуть а от шершні, оси та філанти активно реагують на такий запах, їм це нагадує літні загнивші плоди під плодовими деревами, де збирається багато комах на яких вони там активно полюють…

такі ловушки працюють досить ефективно на протязі місяця, а пізніше рідину в них можна замінити. Ці ловушки можна тримати на пасіці впродовж всього сезону.

Такий прийом значно зменшує ризики нападу ос восени на пасіку, і особливо це актуально для стаціонарних пасік.

20160417_095833

20160417_095843

20160417_095847

1 comment to Ловушки для ос, шершнів, філантів

  • цікаві поради пасічників щодо знищeння шeршнів.
    знищення шершнів найбільш ефективне ранньою весною,
    це лише деякі поради щодо знищення шершнів,

    якщо ви маєте ще матеріал на тему поради пасічників по знищенню шершнів, будь ласка залиште ваші коментарі