+ + Вітаємо! На сайті #Пасека Послухати Релакс Радіо онлайн, справа натисніть кнопку плей! Зверху є пошук по сайту. Також можна додати сайт в закладки!! + +

февральский облет Лютневий Обліт

Вчора вдалося побувати на пасіці, зимівля проходить нормально, всі вулику при вибірковому прослуховуванні гудуть рівномірним спокійним тоном.
дуже порадував той факт що бждоли облетілись над снігом, не всі вулики а десь 2/3 пасіки.
А саме облетілись вулики з сітчастим дном які стояли на сонці. Лежаки і вулики в тіні крон дерев не обльотувались. Мабуть лежаки не встигли прогрітись. Не помітив різниці в обльотах стосовно сили сімей, так як в зиму пішли майже всі однаково сформовані добрі сімї.

Лютневий обліт був мабуть у вівторок чи в середу 14 чи 15 лютого, тоді були найтепліші дні з температурами біля +5, а на сонці вулики мабуть краще прогрілись. Та і пасіка стоїть на сонячному схилі проти сонця.

Публікації по темі:  Облет пчел зимой или ранней весной - нужен ли он?

Бджоли обльотувались компактно і біля кожного вулика на снігу видно компактні круги результатів обльоту бджіл, в діаметрі десь 1.5 – 2 метра. На сніг бджоли не сідали так як невидно ні застиглих бджіл на снігу ні слідів від синиць які б могли їх підбирати.
Різниці в обльотах стосовно порідності бджіл не помітив, облетілись всі породи і бакфаст і карніка і італійка, але вулики стоять на стелажах і мабуть як почався обліт то по стелажу іде гул і це стимулює і інші сімї на обліт в лютому.

Публікації по темі:  Лютневий Обліт Февральский облет

опоношених льотків не має, за вийнятком одного невеликого відводка де помітні незначні сліди калу на передній стінці вулика,
видно непросто було 4 рамочному відводку зимувати в цю зиму 2016 / 2017.

Зимівля 2016 / 2017 була свого роду випробуванням на зимівлю і по кількості днів з температурою нижче нуля і по кількості днів безобльотного періоду. Останній обліт у нас був 7 листопада 2016 року, тобто бджоли зимували без обльоту на вулиці три з половиною 3.5 місяці, з сітчастим дном і без утеплення.
Сьогодні на пасіці.

Публікації по темі:  Карпатка амг весенняя ревизия

З ранку температура була +4 і інколи через хмари виглядає сонечко, думаю що можливо в якійсь затишній місцині можуть скластись сприятливі обставини для обльоту і сьогодні.

Зробив декілька фото і відео але зараз не можу їх опублікувати по причині слабкого інтернету на пасіці. Додам декілька фото чи відео до даного запису трохи пізніше.

Оцініть цей запис
Будьласка оцініть дану публікацію
[Total: 0 Average: 0]
Підписуйтесь на наш канал у вайбер чи телеграм щоб першим дізнатись про новини, акції чи знижки! Клікайте лінк + На сайті можна послухати Класне Релакс Радіо онлайн, справа натисніть кнопку плей! + Публикации на тему матководства, заказать или купить матки Карника, Бакфаст, Итальянка + Новые видео записи с нашей матковыводной пасеки Приятного просмотра, мы часто добавляем новые видео по пчеловодству Пчеловодство Видео Галерея , добавьте этот сайт в закладки.