+ + Вітаємо! На сайті #Пасека Послухати Релакс Радіо онлайн, справа натисніть кнопку плей! Зверху є пошук по сайту. Також можна додати сайт в закладки!! + +

Навощую рамки вощиною за допомогою катка,

Навощування рамок вощиною за допомогою катка.

Навощую рамки вощиною за допомогою катка,

для цього потрібно щоб температура повітря і вощини була вищою за 20 градусів Цельсія.

Лекало змочую водою, це запобігає прилипанню вощини до лекала, потім кладу лист вощини, зверху розміщую рамку з натягнутою проволокою в 4 ряди, і катком прикочую проволоку до листа вощини.

Каток має бути якісним з хорошим пазом для проволоки, тоді ця процедура відбувається легко і ефективно.

Публікації по темі:  Ульи и жильё для пчёл. (Третья часть публикации из 3).

вощину розміщую так щоб верхня проволока на рамці прилягала до верхнього краю вощини, а внизу вощина прилягала до нижнього бруска рамки.

таким чином зверху між верхнім бруском рамки і верхнім краєм вощини залишається простір в 2-3см.
цей простір бджоли дуже швидко забудовують і рамка займає на 5% більше корисної площі у вулику.

якщо ж вощину прикріпити впритул до верхнього бруска то внизу залишиться відстань в 3 см яку бджоли неохоче і рідко добудовують.

Публікації по темі:  Ульи и жильё для пчёл. (Третья часть публикации из 3).

Декілька фото та відео ілюстрацій до даного методу навощування рамок вощиною:

20160530_105905

20160530_110143

20160530_113625

20160530_113617

Оцініть цей запис
Будьласка оцініть дану публікацію
[Total: 0 Average: 0]
Підписуйтесь на наш канал у вайбер чи телеграм щоб першим дізнатись про новини, акції чи знижки! Клікайте лінк + На сайті можна послухати Класне Релакс Радіо онлайн, справа натисніть кнопку плей! + Публикации на тему матководства, заказать или купить матки Карника, Бакфаст, Итальянка + Новые видео записи с нашей матковыводной пасеки Приятного просмотра, мы часто добавляем новые видео по пчеловодству Пчеловодство Видео Галерея , добавьте этот сайт в закладки.

1 comment to Навощування рамок вощиною за допомогою катка