+ + Вітаємо! На сайті #Пасека - Послухати Релакс Радіо онлайн, справа натисніть кнопку плей! Каталог, У нас можна замовити матки, продукти з пасіки. Плідні матки Італійки на травень. Зверху є пошук по сайту. Також можна додати сайт в закладки!!

Навощую рамки вощиною за допомогою катка,

Навощування рамок вощиною за допомогою катка
Оцініть дану Публікацію

Навощування рамок вощиною за допомогою катка.

Навощую рамки вощиною за допомогою катка,

для цього потрібно щоб температура повітря і вощини була вищою за 20 градусів Цельсія.

Лекало змочую водою, це запобігає прилипанню вощини до лекала, потім кладу лист вощини, зверху розміщую рамку з натягнутою проволокою в 4 ряди, і катком прикочую проволоку до листа вощини.

Каток має бути якісним з хорошим пазом для проволоки, тоді ця процедура відбувається легко і ефективно.

Публікації по темі:  Как сохранить суши от моли

вощину розміщую так щоб верхня проволока на рамці прилягала до верхнього краю вощини, а внизу вощина прилягала до нижнього бруска рамки.

таким чином зверху між верхнім бруском рамки і верхнім краєм вощини залишається простір в 2-3см.
цей простір бджоли дуже швидко забудовують і рамка займає на 5% більше корисної площі у вулику.

якщо ж вощину прикріпити впритул до верхнього бруска то внизу залишиться відстань в 3 см яку бджоли неохоче і рідко добудовують.

Публікації по темі:  Ульи и жильё для пчёл. (Третья часть публикации из 3).

Декілька фото та відео ілюстрацій до даного методу навощування рамок вощиною:

20160530_105905

20160530_110143

20160530_113625

20160530_113617

1 comment to Навощування рамок вощиною за допомогою катка