рамки

Навощую рамки вощиною за допомогою катка,

Навощування рамок вощиною за допомогою катка.

Навощую рамки вощиною за допомогою катка,

для цього потрібно щоб температура повітря і вощини була вищою за 20 градусів Цельсія.

Лекало змочую водою, це запобігає прилипанню вощини до лекала, потім кладу лист вощини, зверху розміщую рамку з натягнутою проволокою в 4 ряди, і катком прикочую проволоку до листа вощини.

Публікації по темі:  Как сохранить суши от моли

Каток має бути якісним з хорошим пазом для проволоки, тоді ця процедура відбувається легко і ефективно.

вощину розміщую так щоб верхня проволока на рамці прилягала до верхнього краю вощини, а внизу вощина прилягала до нижнього бруска рамки.

таким чином зверху між верхнім бруском рамки і верхнім краєм вощини залишається простір в 2-3см.
цей простір бджоли дуже швидко забудовують і рамка займає на 5% більше корисної площі у вулику.

Публікації по темі:  Ульи и жильё для пчёл. (Третья часть публикации из 3).

якщо ж вощину прикріпити впритул до верхнього бруска то внизу залишиться відстань в 3 см яку бджоли неохоче і рідко добудовують.

Декілька фото та відео ілюстрацій до даного методу навощування рамок вощиною:

20160530_105905

20160530_110143

20160530_113625

20160530_113617

1 comment to Навощування рамок вощиною за допомогою катка