Перга лікувальний перспективний продукт
Перга перспективний продукт.
На основі досліджень біології бджолиної сім’ї багатьма науковцями було визначено механізм лікувальної дії Квіткового пилку.
пилок пилок це чоловічі статеві клітини рослини. статеві клітини тварин і рослин мають підвищений вміст ферментів здатних відновлювати зруйновані ділянки ДНК до генетичної норми. сумарний ефект ДНК відновлювальної активності і вітамінного комплексу обніжки бджолиної полягає у функціональному омолодженні організму на клітинному рівні.
запаси Квіткового пилку бджоли зберігають у вулику в переробленому законсервованому вигляд. бджола з пилком увійшовши до між рамкового простору вулика розвантажує свою ношу перекладаючи зібрані порошинки у воскові комірки стільника, молоді бджоли подрібнюють обніжжя, скріплюють верхній шар слиною яка містить особливі ферменти, коли комірки на дві третіх заповнені обніжжям інші бджоли заливають їх нектаром і медом. висока 20 30 відсотків вологість пилку та температура вулика 35 градусів Цельсія створюють сприятливі умови для розвитку різноманітних мікроорганізмів які від самого початку присутні в обніжжі. обмежені анаеробні безкисневі умови і осмотичний тиск не дозволяють активно розмножуватись, наприклад протеолітичним Бацилам, тим що розщеплюють білки, молочнокислі бактерії можуть вільно розмножуватися вони зброджують вуглеводи до молочної кислоти яка пригнічує розвиток гнилостної мікрофлори.
молочнокислі Бактерії не перешкоджають розмноженню дріжджів, останні виробляють вітаміни амінокислоти – у результаті ферментації вміст стільників набуває темно-коричневого кольору та приємного кисло-солодкого смаку що нагадує смак житнього хліба. до осені через накопичення молочної кислоти pH знижується до 4.3 що призводить до масової загибелі мікроорганізмів, формується перга – хлібина. Отже перга це законсервована медово ферментним змістом бджолине обніжжя складена і утрамбувати бджолами в стільник у якому відбулося молочнокисле бродіння. в результаті цього процесу пилкові зерна перетворюються на бджолиний хліб – так називають пергу бджолярі за її особливу важливість для життя бджолиної сім’ї. Якщо без меду бджоли не зможуть прожити без перги бджолина сім’я не виживе.
цього унікального продукту ніколи не буває багато, перга виробляється бджолами в обмеженій кількості її неможливо штучно культивувати або фальсифікувати, хімічний склад перги відрізняється від складу бджолиної обніжки завдяки внесенню меду, має приблизно в два з половиною рази більше вуглеводів це переважно глюкоза і фруктоза а вміст ліпідів знижено до півтора відсотка, Білка і мінеральних речовин також менше.
перга це високо живильний білково ліпідний вітамінний корм для личинок бджіл який збагачений ферментами бджоли. саме поєднання рослинних пилкових зерен і тваринних – самих бджіл ферментів дають таку силу впливу. за три дні вага личинок зростає в 1500 разів – такої біологічної активності сьогодні не має жоден продукт у світі. за своєю харчовою цінністю перга перевершує бджолине обніжжя у 5 разів служать для організму джерелом амінокислот вітамінів ферментів продуктів молочнокислого бродіння. бджолиний хліб насичений мінералами елементами калієм 40 відсотків магнієм 25 відсотків залізом 17 відсотків кальцієм 17 відсотків і вітамінами A B C D E Р.
ці елементи дуже важливі для людського організму, магній калій кальцій визначає побудову і функціонування серцевого м’яза, обмін речовин і виведення токсинів з організму, магній побудову і функціонування нервової системи, залізо регулює роботу кровотворної системи склад крові і активність гемоглобіну, кальцій відповідальний за побудову кісткової системи склад кісток та їх міцність. пилок кульбаби має Наприклад багато каротиноїдів які в організмі людини перетворюється на вітамін А що дозволяє уникнути погіршення зору. перга може служити додатковим джерелом вітамінів групи В нестача яких проявляється в порушеннях роботи нервової системи поганому апетиті задишці розладах шлунково-кишкового тракту, набряклості рук ніг больових відчуття в ногах.
У перзі містяться стерини що перетворюються в організмі людини у вітамін Д кальцій кальциферол необхідний зокрема для вироблення гормону відповідального за формування і міцність кісток особливо це важливо для літніх людей в яких збільшена крихкість кісток.
багата перга і вітаміном Е Токоферол Він захищає ліпіди мембран від окислювального руйнування що особливо важливо при впливі на шкіру прямих сонячних променів тобто захищає шкіру людини. нестача вітаміну є проявляється в апатії неврозах розладі рухів ослаблені скелетних м’язів, є дані що з дією цього вітаміну пов’язане збільшення потенції при прийомі перги.
кількість у перзі вітаміну С, лікувально-профілактична дії якого всім добре відомі, залежить від її ботанічного походження.
цим вітаміном багатий пилок верби до того ж вживання перги необхідне для запобігання виникнення цинги. перга краще засвоюється організмом і деякі дослідники вважають що застосування перги можливе у всіх випадках призначення, особливо при необхідності більш швидкого і сильного ефекту.
в багатьох випадках перга має переваги над пилком за біологічними ефектом перга має цитотоксичну дію на злоякісні переродження клітини та володіє більш вираженими анти токсичними властивостями, знезаражувальними властивостями, вона руйнує злоякісні клітини. перга сприяє підвищенню вмісту у крові еритроцитів ретикулоцитів, гемоглобін забезпечує нормалізацію кількості лейкоцитів та лейкоцитарної формули
перга діє ефективніше та швидше за бджолине обніжжя. унікальність як лікувального продукту полягає в наявності в ній одночасно всіх амінокислот вони регулюють в організмі людини біохімічні процеси відповідальних за підтримання життєдіяльності, наприклад арахідонова лінолева і ліноленова кислоти які містяться в перзі є попередниками простагландинів гормонів що регулюють діяльність чоловічої репродуктивної системи особливо багато цих кислоту в квітах кульбаби завдяки наявності великої кількості біологічно активних речовин вона проявляє велику кількість фармакологічних ефектів – анаболічні, адаптогенні, анти склеротичні, кардіотонічні, мембранно стабілізуючі, радіопротекторні, антиоксидантні, антитоксичні, протизапальні, стимулюючі регенерацію, регулюючі вплив на перистальтику кишківника та імуностимулюючі. до лікувальних достоїнств у зібраного бджолами пилку та перги слід віднести ту властивість що вони практично не викликають алергічного стану у людини оскільки ферменти слини бджіл руйнують пилкові алергени тому перга з успіхом використовується при гепатитах, гастритах, колітах, виразці, шлунку шлунка і дванадцятипалої кишки, порушенні потенції, чоловічому безплідді, анемії, алергії, грипі, псоріазі, герпесі, інфарктах, інсультах, нейродерміті, екземі, порушенні мозкового кровообігу, серцевої недостатності, алкоголізмі, наркоманії, черепно-мозкових травмах, втраті пам’яті.
також перга підвищує імунобіологічні властивості, покращує адаптаційні здібності, зменшуює стомлюваність організму. Таким чином як видно з викладеного вище, сьогодні перга це дуже перспективний продукти бджільництва для застосування у медицині та фармації за рахунок наявності великої кількості фармакологічних ефектів. актуальним є створення нових лікарських препаратів на основі перги для лікування порушень здоров’я усіх органів та систем організму людини у тому числі сечостатевої системи чоловіків.
Написано за матеріалами журналу Пасіка. номер 11, 2016 року. передплатний індекс 74429.
О. І. Тихонов, В. Л. Бербек, Т. М. Зубченко. Національний фармацевтичний університет місто Харків.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Пропоную переглянути відео зняте на пасіці стосовно виробництва перги з якісного сирого пилку.
Доречі такі рамочки з пергою дуже зручно пропонувати на продаж, зберігатися вони можуть в холодильнику,
а людина може собі кожного дня діставати по декілька гранул перги з сота і споживати свіжу пергу, яка зберігає природню вологість і доступнісь вітамінів, мінералів, макро та мікро елементів та амінокислот.
Таку пергу можна попередньо замовити на пасіці, на сій сторінці, чи по телефонам на сторінці контакти.