Весняний розвиток||квітковий пилок||Цветочная пильца

в березні Ранні пилконоси весною

Ранні пилконоси весною в березні 2017

дивився навкруги пасіки – станом на 6 березня 2017 року мати мачуха тільки но починає розцвітати і то на самих теплих пагорбах і в дуже малій кількості,

проліски і крокуси тільки но почали висовуватись із землі,

ліщина почала подовжувати сережки але ще не пилить, ще пару днів.

вільха ще не пилить

кизил лише почав розкривати бруньки але квітів ще немає.

верба козяча почала видовжувати котики але пилку ще немає

поки що чекаємо продовження тепла, можливо через тиждень при потеплінні бджоли зможуть взяти перший пилок.

бджолосімї для запилення сг культур

1 comment to Ранні пилконоси весною в березні

  • Анонім

    носять жовтий пилок з мати мачухи, але в невеликих обсягах.

    Саша казав що у нього в Буртах носять світло зеленуватий пилок з омели, (на деревах такі зелені шари паразитичні, але мабуть також виділяють пилок…)

    працюють на пролісках, підсніжниках, може і вільха пилить – але це все в невеликих кількостях.
    також з туї мабуть теж пилок збирають

    котики вже майже зацвітають – це один з перших більш менш масових пилконосів,

    а потім чекаємо клен ясенелистий і бересток (який і нектар добре виділяє.)