+ + Вітаємо! Додатись до Групи Пасічників у Вайбер чи Телеграм можна Клікнувши по лінкам! Додавайтесь! Якщо ви вперше на нашому сайті - Обов'язково прочитайте і додавайтесь тут!!! Форум і чат про Бджільництво на Ваш вибір!!! На сайті #Пасека - Послухати Релакс Радіо онлайн, справа натисніть кнопку плей! (в повній версії сайта для Комп. Перемикач в самому низу), У нас можна замовити матки, Каталог продукти з пасіки. Покупки на сайті Аліекспрес для пасічників. Зверху є пошук по сайту. Також можна додати сайт в закладки! Перевод на русский на сайте может быть автоматическим или машинным. Потрібна ще інформація - Клікайте тут: Карта Сайта Пасека ін юа

Бджільництво для новачків та початківців||Пасіка

В Україні 98% меду виробляється на приватних пасіках

Майже весь мед в Україні виробляється на приватних пасіках. Про це розповів Борис Кобаль, директор Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини під час круглого столу: “СТОП Фальсифікат.МЕД”, який пройшов вчора в Укрінформі, повідомляє кореспондент seeds.

СТОП Фальсифікат МЕД

98% меду, який виробляється в Україні, виробляється на приватних пасіках

“98% меду, який виробляється в Україні, виробляється на приватних пасіках, 2% – це підприємства, суб’єкти господарювання, юридичні особи”, – підкреслив Борис Кобаль.

Публікації по темі:  Бджолиний пилок для чоловіків користь та протипоказання

“Ми кажемо, що сьогодні кількість експортованого меду приблизно відповідає кількості експортованому з України м’ясу птиці. Це експортний потенціал. Це надходження до країни”, – продовжив посадовець, додаючи, що в реєстрах Департаменту тільки 75 суб’єктів господарювання мають право експорту. Однак самих пасічників, за його словами в Україні більше 5 тисяч.

Відео Круглий стіл: “СТОП Фальсифікат МЕД”

Скільки людей насправді мають пасіки наразі сказати важко. Останнім часом змінилося чимало законів, каже Борис Кобаль, зокрема про контроль і про безпечність та якість харчових продуктів, однак закон про бджільництво датується 2000 роком.

Публікації по темі:  Методы селекции Бакфаст, семинар - Киев, Борисполь

“На сьогодні пасічник має паспорт, який міг бути виданий державною лікарнею ветеринарної медицини, районною лікарнею державної ветеринарної медицини, управлінням району, або ж адміністрації…”, – розповідає Борис Кобаль.

За його словами, якщо пасічники добросовісні та звертались до влади, то під час реорганізацій служб чи зміні власника, після певних процедур вносились зміни і до паспорта.

Публікації по темі:  Виставка в м. Київ Продуктивне бджільництво – курс на експорт

“Якщо цього не було – він (пасічник) у нас не облікований, ми можемо про нього не знати. Люди свідомо не йдуть на ці речі, бо кожен боїться, що ветеринари віддадуть цю інформацію до податкових органів, і його обкладуть податком, і до цього всього відносяться з пересторогою”, – додав Борис Кобаль.