Біла Акація: стратифікація насіння для посіву саджанців акації

Біла Акація: Як стратифікувати насіння білої акації для посіву саджанців медоносів

Біла Акація стратифікація насіння для посіву саджанців акації

Зараз сама підходяща пора для збору насіння акації білої для посіву медоносів навколо своєї пасіки.
Що для цього потрібно – назбирати насіння білої акації на деревах акації в достатній кількості, перемолотити стручки акації з насінням та відділити саме насінини акації.

Після цього приступаємо до стратифікації насіння білої акації перед посівом. Дана процедура потрібна для того щоб насіння посіяне нами навкруги саме нашої пасіки проросло. (Додам тут що мабуть ніхто крім вас не потурбується краще про медоноси навкруги вашої пасіки, тож виділіть декілька годин вашого часу на цю дуже потрібну процедуру. Аргументи що мол акацію позрубують не приймаються – так як рубають саме великі дерева акації, і після того як таке дерево зріжуть навкруги з коріння виросте цілий ліс паростків білої акації і через рік два вони почнуть цвісти, захоплюючи все більші території.)

Публікації по темі:  Подготовка пчел к зимовке

Тож шановні колеги пасічники все в ваших руках. Назбирайте насіння, знайдіть місця в неудобах, ярах, та балках і посадіть насіння білої акації в грунт – це займе у вас декілька годин легкої прогулянки з лопатою чи сапкою…

Простий метод стратифікації насіння білої акації

Для стратифікації насіння білої акації його потрібно прогріти до температури в 50-70 градусів. Ми часто можемо бачити біля старих кострищ сходи саджанців молодої білої акації – це відбулося після стратифікації даного насіння теплом від багаття.

Біла Акація

Біла Акація стратифікуємо насіння для посіву саджанців фото

Але є кращий і простіший спосіб – насіння білої акації можна просто залити водою нагрітою до температури 60-70 градусів і залишити для набухання на добу.
Після такої процедури насіння можна висівати в грунт. Потрібно підлаштувати таку процедуру рано на весні – щоб і в грунті був достатній запас вологи і сильних холодів вже не було по прогнозу.

Публікації по темі:  Реєстрація пасік плановий огляд попередження потрав бджіл

Взявши пакет з таким стратифікованим насінням проходимось по ярам, балкам та неудобам навкруги пасіки і методично через, скажімо, 10 кроків робимо ямку лопатою в 3-7 см. і висіваємо по декілька насінин в таку лунку, загортаємо землею. І це вся процедура, далі вже справа природи.

насіння білої акації проросло

біла акація проросла з насіння

Така прогулянка в березні чи квітні буде приємним заняттям, і посіявши гай з білої акації ви додасте медодаїв до своєї медоносної бази та медового конвеєра.

Публікації по темі:  Ульи и жильё для пчёл. (Третья часть публикации из 3).

Таким чином можна висаджувати і інші дерева, як наприклад чорноклен, каштан, маслина європейська або лох сизий, та інші, але якщо акація є досить посухостійкою рослиною то для інших медодаїв потрібно враховувати місцину висіву, щоб влітку вони не засохли. (клен, каштан, лох висіваються восени і під снігом стратифікуються)

Відео стратифікації насіння білої акації

Зняв відео на тему стратифікації насіння білої акації, також це відео буде цікаве вам якщо ви хочете перевірити якість купленого насіння – ви зможете дізнатись схожість придбаного насіннєвого матеріалу.

Якщо вам сподобалась публікація, поширте її в соц. мережах чи надішліть вашим друзям чи колегам.
ставте лайки, підписуйтесь на наш канал ютуб!