+ + Вітаємо! На сайті #Пасека - Послухати Релакс Радіо онлайн, справа натисніть кнопку плей! Каталог, У нас можна замовити матки, продукти з пасіки. Плідні матки Італійки на травень. Зверху є пошук по сайту. Також можна додати сайт в закладки!!

Бджоли цікаві факти та спостереження

Цікаві факти про бджіл
10 10 (100%) 2 votes

Бджоли мають збирати нектар з чотирьох мільйонів квітів, щоб зробити один кілограм меду.
Одна бджола має літати близько 145 тисяч кілометрів – три рази навкруги світу – щоб зробити пів кілограма меду.

Факти та спостереження про бджіл

Цікаві факти про бджіл

Цікаве про медоносну бджолу

  1. У середньому бджола здатна зібрати лише 1/12 чайної ложки меду за життя.
  2. Бджола відвідує від 50 до 100 квітів під час вильоту за медом
  3. Бджола може літати на відстань до шести кілометрів і зі швидкістю до 25 км за годину.
  4. Мозок бджоли овальної форми і розміром з насіння кунжуту, але він має чудову здатність вчитися і запам’ятовувати речі. Наприклад, він здатний проводити складні розрахунки на пройденій відстані і ефективності фуражу.
  5. Медоносні бджоли спілкуються одна з одною, танцюючи.
  6. Колонія бджіл складається з 20 000 – 60 000 медоносних бджіл і однієї бджолиної матки.
  7. Робітники медоносних бджіл жіночі особини що живуть близько 6 тижнів і роблять всю роботу.
  8. Бджолина матка може жити до 5 років і є єдиною бджолою, яка відкладає яйця. В літні місяці вона найжвавіша, коли вулик має бути максимально сильний матка щодня відкладає до 2500 яєць.
  9. Чоловічі особини трутні за розмірами більші за робочих бджіл, не мають жала і не роблять ніякої роботи. Все, що вони роблять, це спарюються з маткою.
  10. Мед завжди високо цінувався як ліки. Вважається, що він допомагає в усьому, від болю в горлі та порушень травлення до проблем зі шкірою.
  11. Мед володіє антисептичними властивостями і історично використовувався в пов’язках для ран і як перша допомога при опіках і порізах.
  12. Природні фруктові цукри в меду – фруктоза і глюкоза – швидко засвоюються організмом. Саме тому спортсмени використовують мед, щоб надати їм природний приріст енергії.
  13. Медоносні бджоли виробляють мед незмінним способом протягом 150 мільйонів років.
  14. Медоносна бджола – єдина комаха, яка виробляє їжу, яку споживає людина.
  15. Мед зберігається неймовірно довгий час. Дослідник, який знайшов 2000 річну банку меду в єгипетській гробниці, зазначив, що мед був дуже смачним!
  16. Гудіння бджіл – це звук, зроблений їхніми крилами, які коливаються 11,400 разів на хвилину.
  17. Коли бджола розвідниця знаходить добре джерело нектару, вона повертається до вулика і показує своїм колегам розташування джерела нектару танцями, які позиціонують квітку відносно сонця і вулика.
  18. Здатність меду залучати і утримувати вологу знали з давніх часів, мед здавна використовується в косметичному лікуванні.
  19. Мед був частиною щоденного ритуалу краси Клеопатри.
  20. Мед неймовірно цінний та здоровий продукт харчування, він включає ферменти, вітаміни, мінерали. Це єдина їжа, яка містить “pinocembrin”, антиоксидант, пов’язаний з поліпшенням функціонування мозку.
Публікації по темі:  Карпатка амг весенняя ревизия

За матеріалами сайту: https://matteroftrust.org/4754/20-amazing-honey-bee-facts

Цікаве про медоносну бджолу Відео

Оцініть цей запис
Будьласка оцініть дану публікацію
[Total: 0 Average: 0]