Бакфаст||Конференція

Спасаємо степову і карпатку - чому так?

Караул диверсія Бакфаст
відповідь на відео “Продовження репортажу із паралельного світу”

Вже трохи піднадоїла тема спасаєм степову чи спасаєм карпатку…
старше покоління донісши до нас бджіл які поступаються більш відселекціонованій карніці чи іншим породам бджіл намагаються довести що молодь має тепер їх спасати, згадали про старий закон який самі не виконували і хочуть все запретить і заставить. Якби це були найкращі і найпродуктивніші бджоли люди б їх самі шукали і тримали.

Скандали по поводу бакфаст

Караул диверсія Бакфаст

Спасаємо степову і карпатку – чому так?

Додам що з завозом більш продуктивних і відселекціонованих бджіл в України у нас стабільно з року в рік збільшується експорт меду… і вже б’є рекорди… росте кількість пасік… росте кількість пасічників… і це не лише завдяки бакфаст, для кожної бджоли підходить свій певний регіон, бакфаст найкраще себе показує на довгих взятках з соняшника, та пізніх взятках як золотарник чи вереск, на півночі найкраще працює карніка на ранніх взятках. Так от якщо уявити на хвилину що ці продуктивні бджоли заміняться враз на кусючих чи рійливих… чи буде той самий рівень експорту? при такому сценарії будуть медозбори як у пром. пасік у 5-10 кг за рік… замість 60-100 у приватних пасічників з відселекціонованими бджолами…

Публікації по темі:  Конференція по бджільництву в Миколаєві

успіх нашого пасічництва тримається саме на пасічнику з 100-300 вуликами який і є спеціалістом, і він сам знає які йому бджоли потрібно купити, йому немає коли бавитися і спасати когось…

А якщо з’явиться продуктивна укр степова яка матиме кращі показники – її самі пасічники почнуть купувати без заборон чи попри заборони почнуть купувати – це і є приватна наука і успішне бджільництво…

Публікації по темі:  Бакфаст це порода - дослідження швейцарських вчених

ніякої допомоги від держави немає і думаю не потрібно

молодим пасічникам не потрібно допомагати, їм потрібно не заважати…

тому що з тими заборонами вийде як з заводом заз – ринок автомобілів і завод захищають (чи можливо інтереси власників заводу) а вони ті зази і деу в три дорога вже кільканадцять років продають… нічого не модернізують і лише вимагають захисту ( а по факту монопольного положення) їх не хочуть купувати… ідуть в сіру eкономіку їздять на євробляхах напівлегально… і вся країна терпить ті спасання заз… так от теж буде якщо  всі підуть в сірий ринок і будуть продавати бакфастів як укр стрепових… а карніку як карпатку… і будуть питати вам яку степову звичайну чи класну? а карпатку яку неочень чи нормальну??? доречі чи знайома вам ситуація? – вам яку запчасть китайську чи оригінальну? вам наше чи німецьке? думаю це не мета таких заборон…

Публікації по темі:  Облетник Бакфаст на Федотовой Косе 2018

Що ж робити – який є вихід?

На даних двох відео показана ситуація чи два різних бачення старшого покоління пасічників на другому відео і молодого покоління пасічників на першому відео.
На першому відео відео Артема Майстерчука де він детально пояснює ситуацію, також пропонується дієвий варіант вирішення цього питання, а саме створення невеликих чистопорідних племінних зон.

Доречі Артем входить до групи пасічників які займаються пошуком, відбором та селекцією Української Степової породи бджіл, ведуть активну роботу в цьому напрямку. (не популістську як всі крикуни, а реальну роботу…)

Пишіть ваші коментарі щодо цього паралельного світу, що ви думаєте з цього приводу?

&