Квоти на Експорт Меду до ЄС Використані Україною за 10 днів нового року

Квота на експорт меду з України до Євросоюзу використана експортерами за десять днів нового року.

Станом на 10 січня 2020 року українські компанії вже повністю використали тарифну квоту на мед, яку в 2020 році Європейський Союз збільшив до 6 тисяч тонн на рік.

Що ще експортують?

Квоти на Експорт Меду до ЄС

Квоти на Експорт Меду до ЄС Використані Україною за 10 днів нового року

Окрім меду, популярними серед українських експортерів є тарифні квоти на солод та пшеничну клейковину (уже використано 72% квот на 2020 рік), виноградний та яблучні соки (67%), цукор (28%), м’ясо птиці та напівфабрикати з м’яса птиці (25%), яйця та альбуміни (20%).

Публікації по темі:  Для Підняття Імунітету Зелений та Корисний Мед з Хлорелою!

З початку 2020 року українські експортери використовують можливості 19 з 40 тарифних квот в рамках Поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі між Україною та ЄС.

Які переваги надає експорт по квоті?

Тарифні квоти дозволяють українським виробникам експортувати продукцію в країни Євросоюзу за пільговою або нульовою ставкою мита. Тобто – заощаджувати чимало коштів, продаючи товари в країни ЄС.

Чи можна експортувати без використання квот?

Експортувати можна і без використання квот, але тоді потрібно сплачувати мито у повному обсязі.

Публікації по темі:  Где можно купить изоляторы Хмары по самой низкой цене

Загалом на цей рік Євросоюз збільшив квоти для 18 сільськогосподарських позицій. Серед них – м’ясо птиці (з 19,2 тисячі тонн до 20 тисяч тонн) і яйця (з 2,7 тисячі тонн до 3 тисяч тонн).

Нагадаємо, що за підсумками 11 місяців 2019 року, найбільшу частку коштів за експорт Україна отримала від країн Євросоюзу – 41,8%, 19,2 млрд дол. США. Це на 4,4% більше ніж за аналогічний період 2018 року.

Що таке тарифна квота – довідка

Тарифна квота – це дворівневий митний тариф, пов’язаний з кількістю товару, завдяки якому задану кількість товару можна експортувати / імпортувати за «пільговою» або «нульовою» ставкою мита протягом певного періоду часу. Після заповнення обсягів тарифної квоти можна продовжувати експортувати / імпортувати продукт без обмежень, але платити більш високу тарифну ставку.

експорт меду до єс квоти

Експортери Меду Використали Квоти на Експорт до ЄС за 10 днів нового року

За матеріалами сайту eu-ua.org , який був розроблений коштом Європейського Союзу в межах Проекту «Підтримка впровадження Угоди про асоціацію між Україною та ЄС».

Публікації по темі:  Спробуйте вести свій власний пасічницький блог

По темі, додам посилання на публікацію Список Експортерів Меду, хоча цей список і 2018 року, на зараз кількість експортерів мабуть скоротилась, одна з причин цього низька ціна на мед.