Фарба для вуликів по дереву металу та іржі напів глянцева

В даній публікації випробовуємо нову дуже стійку фарбу для зовнішніх та внутрішніх робіт по дереву, металу, іржі, по бетону та інших поверхнях
Мова піде про нову фарбу ролакс 3 в 1 напівглянцева фінішна емаль.

фарба ролакс 3 в 1

Фарба емаль для зовнішніх та внутрішніх робіт 3 в 1 тестуємо!

Взяв дану фарбу тому що попередня яку використовував для фарбування вуликів цієї ж фірми, показала себе дуже добре, третій рік тримається на вуликах і добре виглядає. Нагадаю що на сайті виходила публікація про фарбу ролакс лазурь, почитати можна по лінку.

За твердженням виробника, дана фінішна емаль ролакс 3 в 1 по дереву, металу та іржі має триматись ще краще, і створювати напівглянцеву фінішну емальну поверхню.
Може використовуватись як фарба емаль для зовнішніх та внутрішніх робіт, тобто її можна використовувати в господарстві чи на пасіці і для деревяних поверхонь наружно і внутрішньо так і як антикорозійну фарбу для металу. Думаю що з такими характеристиками вона може бути використана і як фарба для зовнішніх робіт по бетону, так як має триматись добре і створювати емальну поверхню, але цього тесту не проводив і незнаю напевно.

найкраща фарба для дерева для зовнішніх робіт

краска емаль 3 в 1 по дереву металу іржі

Додаткові ідеї її використання як фарба для даху 3 в 1, грунтовка алкідна антикорозійна перетворювач іржі. Доречі також планую після вуликів пофарбувати нею деревяний апі будиночок який побудував нещодавно, так як ця фарба майже без запаху, у всякому разі той невеликий запах що був присутній під час фарбування через ніч вже майже не відчувався, тож для фарбування деревяного апібудиночка підійде. Отож перейдемо до тесту.

Публікації по темі:  Итальянка

Відео фарбування 6 рамочних вуликів фарбою ролакс 3 в 1

Відео всього процесу фарбування деревяних вуликів даною фарбою. Варіанти нанесення фарби були наступні:

  1. грунтовка по дереву + 1 шар фарби
  2. просто один шар фарби
  3. один шар фарби яку розбавив розчинником
  4. фарба в два шари

Переглянути дане випробування фарби 3 в 1 ролакс грунт емаль по дереву іржі та металу можна в наступному відеосюжеті. В кінці відео розповідаю про мої враження від різних варіантів нанесення фарби на вулики.

Чим обробити новий вулик

Якщо у вас виникло таке запитання, перегляньте відео зверху на 3 хвилині і 15 секунді, там відзняв банку з грунтовкою ролакс, яка містить в своєму складі і біоциди для обробітку деревини, що захистить її від біологічного впливу. Але все ж особисто грунтовкою обробляв вулики лише з зовні.

Дезинфекція вуликів

Якщо ж обробити вулик плануєте і з середини то найкраще дезинфікує вулики:

  • ультрафілорет
  • кисень, який можна добути з перекисню водня
  • магранцовка (той же ефект з видленням кисню з KMnO₄ де є аж 4 молекули кисню
  • дезинфекція вулика озоном, (Складна речовина, алотропна видозміна кисню. Назва походить від грецького слова «озеін», що означає «пахучий». Хімічно-активний газ синього кольору з різким запахом, сильний окиснювач ^1)
  • Кварцювання вулика кварцевою лампою – дезинфікує і ультрафіолетом і озоном
  • спалюванням сірки (сірчаний газ небезпечний, проконсультуйтесь з вашим лікарем перед застосуванням))
Публікації по темі:  Острівний ізольований облітник на Дніпрі під Києвом

А ззовні вулик можна продезинфікувати такою от грунтовкою ролакс, як показано у відео, вона вже містить в своєму складі біоциди, також після обробітку грунтовкою у вас піде менше фарби при покраскі.

Які кольори бачать бджоли, який колір фарби підібрати для вуликів

У себе на пасіці намагаюсь фарбувати вулики світлішими кольорами, так як світлі кольори влітку відбивають більше сонячного світла і не так нагріваються на сонці.
Білий колір, жовтий колір, голубий колір добре підійдуть для фарбування вуликів, до того ж бджоли добре розрізняють ці кольори.
В результаті дослідів вчених було встановлено що бджоли сприймають більш короткі світлові хвилі і бачать в діапазоні від червоного до фіолетового кольору, але також бачать і ультрафіолетові хвилі.. Доречі бутон квітки яка готується розпуститись відсвічує бджолам ультрафіолетом і вони бачать такі бутони здалеку і якби наперед знають що бутон розкривається. Також бджоли розрізяють до 200 спалахів світла в секунду, а людина наприклад лиш до 20.. тобто можна сказати що бджоли бачать очима більше ніж людина! 😉
Додам лиш що серед пасічників є така думка що червоне світло бджоли не бачать, чи воно їх не так тривожить. І якщо вони його не так сприймають то особливого сенсу фарбувати вулики в червоне немає.

Публікації по темі:  ГречкаFest

Відгуки про фарбу 3 в 1 по металу дереву та іржі

  • Якщо ви вже випробували дану фарбу раніше ніж автор цих рядків, будьласка залиште ваш відгук під цією публікацією.
  • Якщо ви читатимете дану публікацію через рік два чи три від дати оприлюднення, і під цим постом не буде відгуків про цю краску ролакс грунт емаль по іржі алкідно уретанова 3 в 1, запитайте мене в коментарях щодо мого відгуку і я напишу отзыв про даний продукт.
  • Сподіваюсь через пару років зможу написати що це найкраща фарба для дерева для зовнішніх робіт, але подивимось на неї в роботі спершу.

Пишіть ваші коментарі, надішліть лінк на дану публікацію вашим колегам у вайбер чи телеграм, чи в фейсбук.
Підписуйтесь на новини сайту. (нижче імейл форма)

Дана фарба є не в кожному магазині, але в інтернет її можна легко замовити, залишаю лінк на сайт виробника де можна поглянути продавця чи представника заводу у вашій області.

^1 інформація з вікіпедії

Матковивідна пасіка АМГ

Матковыводная пасека АМГ. Наша матковыводная пасека расположена в Киевской области, город Кагарлык. Занимаемся выводом и продажей: неплодных маток, плодных маток ф1 свободного спаривания а также маток контролируемого спаривания, маток островного облета. Продаем пчелопакеты в Киевской области, отводки пчел, пчелосемьи, ульи с пчелами, рамки с засевом для прививки, маточники на выходе, рамки суши а также продукты пчеловодства такие как: мед, цветочная пыльца, перга, прополис, продукт жизнедеятельности восковой моли, воск натуральный пчелиный, Прополисные холстики, живых пчел для апитерапии и пчелоужаления дома, и другие продукты с пасеки под заказ. Если вас что-то интересует с пасеки звоните к нам для информации или консультации. Телефон 067-883-2230, больше телефонов (вайбер, телеграм) на странице контакты. Также подписывайтесь на новости нашего сайта по email, добавляйтесь к нашим группы в социальных сетях, https://www.paseka.in.ua/forum-pchelovodov-ukrainy/ ведем ютуб канал с нашей пасеки - подписаться можно здесь https://www.youtube.com/channel/UCA9M7if5rzfqVoZ31w0nQJw?