бджолосім'ї для запилення с/г культур||Відео про пасіку та бджіл||Пасіка

В Ізраїлі вивели нову породу ГМО бджіл

Світову економіку підтримують бджоли. Їхній внесок оцінюють у 500 млрд доларів на рік. І це не лише мед. В Ізраїлі вивели нову породу смугастих комах. У чому її особливість знає Антон Готліб.

ГМО бджоли в Ізраїлі

Нова порода ГМО бджіл в Ізраїлі

“Мед – продукт, звичайно, смачний і корисний. Але його все ж можна замінити. Зробити щось подібне наприклад, з цукру. А ось замінити бджіл в сільському господарстві – неможливо. 40 відсотків сільгосппродукції в світі з’являється завдяки їм. Вони опилюють рослини. І це колосальним чином впливає на врожайність. Не стане бджіл – буде продовольча катастрофа”, – наголошує Шай Спектор, бджоляр.

Публікації по темі:  Зустріч пасічників у місті Львів

Диких різновидів бджіл у світі майже не залишилося. В Україні ж за останні кілька років втрачено приблизно пяту частину колоній. А вигода від них – величезна. Щорічний внесок комах у світову економіку перевищує пів трильйона доларів.

В Ізраїлі використовують генетично модифікованих бджіл

У світі вже усвідомили небезпеку їхнього зникнення. Зараз світові вчені ведуть біорозробки. Так, в Ізраїлі активно використовують генетично модифікованих бджіл. Вони швидші, бо частіше махають крилами. Відтак, опилювати рослини можуть активніше, збільшуючи врожайність. Таких бджіл використовують навіть у теплицях. Зовні вони нічим не відрізняються, а от інтенсивність руху крил людському зору непомітна:

Публікації по темі:  Донный пыльцесборник под заказ

“Ось вона, ось така – нічим не відрізняється від інших. Якби я не показав, ти б не помітив різницю”.

“Проблема з фермерами – вони обробляють свої поля і посадки отруйними хімікатами від паразитів, використовують хімічні добрива і від усього цього бджоли гинуть. Іноді масово. Люди не розуміють, що вбиваючи бджіл, навіть випадково, вони знижують свій майбутній урожай”, – застерігає Шай Спектор, бджоляр.

Зараз світове бджільництво переживає важкі часи і поступово втрачає популярність. Середній вік бджоляра вже наближається до 50-ти. Самих бджіл атакують паразити, зявилися бджолині віруси. Боротьба із загрозою вимагає колосальних витрат і зусиль.

Публікації по темі:  Если принято решение покупки пчел

Але головною проблемою залишається вимирання бджіл. Описано “синдром руйнування колоній” – коли в один день всі робочі бджоли ніби божеволіють і масово покидають вулик. Причини цього дивного явища досі не зясовані. Одна з версій – електромагнітні випромінювання, викликані масовим використанням мобільного звязку.

Відео з Ізраїльської пасіки

Посилання на джерело публікації тут