Як пройшла зимівля бджіл на вулиці результати + перші пилконоси

Нарешті закінчилась зимівля і бджоли повноцінно облетілись. Дана зима була не надто стандартною, точніше була відносно теплою.

зимівля бджіл на вулиці обліт

Як пройшла зимівля бджіл на вулиці

На Київщині середня температура коливалась в межах -5 +5 і декілька днів було пониження температури до -10 – 14.
Також важливо відзначити що температура під час зимівлі бджіл не піднімалась до критично високих температур вище +10. (чого не скажеш про південні регіони України цієї зими)
Всі бджоли тримали клуб і добре перезимували.
Навіть невеликі відводки що залишились зимувати на вулиці перезимували цієї зими.

Публікації по темі:  Чи Співають Плідні Матки і як?

Відводки з резервними матками в погребі всі перезимували, але пару дуже прослабли, мабуть була неповноцінна бджола з нуклеусів.

Можливо будемо чекати ройового року? маю на увазі що у всіх пасічників перезимували бджоли і не буде особливої потреби робити відновлювальні відводки? цікаво що думаєте ви, напишіть в коментарях.

Публікації по темі:  Березневий Обліт

Відео результати зимівлі весняний обліт та перші пилконоси

Відзняв трохи відео матеріалу,

  • як обльотуються бджоли,
  • що там у вуликах
  • (відкриваю декілька вуликів)
  • перший пилок як бджоли несуть обніжку,
  • до речі одразу з двох трьох пилконосів.

Також підписуйтесь на мій інстаграм канал, там анонси, цікаві фото та невеличкі відео на пасічницьку тематику, клікайте! Інстаграм Матковод АМГ

Публікації по темі:  Нуклеусы и отводки на пасеке для племенной работы

Приємного перегляду!

Як і завжди коментар можна написати внизу під цим текстом, буду радий спілкуванню.