Крем Мед в домашніх умовах Як зробити?
Крем мед — це густий збитий мед, який можна легко приготувати вдома. Найкраще те, що вам потрібен лише один інгредієнт а саме справжній натуральний мед (бажано не пастерізований) з пасіки
Існує кілька способів приготування крем меду – можна використовувати рідкий або кристалізований мед.
Що таке крем мед?
Даний різновид меду також ще називають збитим медом, вершковим медом чи мед як масло, — це мед, кристалізований із дуже дрібними кристалами.
Однією з особливостей натурального сирого меду є те, що з часом він кристалізується. Деякий справжній мед кристалізується швидко, а інший не кристалізується протягом року чи більше. Існує багато чинників, які впливають на швидкість кристалізації меду. Деякі з цих змінних полягають у тому, чи був мед відфільтрований чи ні, і яким температурам нагрівання піддавався мед – до та після збору.
Щоб зробити креммед, вам потрібно використовувати справжній а не пастеризований мед. Для успіху справи потрібно придбати саме мед з пасіки а не пастеризований з магазину.
Різниця між крем медом і звичайним медом
Єдина різниця між вершковим медом і звичайним медом полягає в текстурі. До крем меду нічого не додають – щоб було зрозуміло, у збитому меді немає молочних продуктів.
Кремовим мед роблять невеликі кристали глюкози. Розбиваючи великі кристали та контролюючи навколишнє середовище для сприяння кристалізації, звичайний мед перетворюється на вершковий крем мед.
Як зробити крем мед в домашніх умовах
Приготування кремового меду може тривати до тижня, при контрольованій температурі. Більшість із нас не має терпіння чи часу, щоб протягом тижня доглядати за медом і температурою. Це означає, що домашній вершковий мед може бути не таким кремовим, як виготовлений професіоналом збитий крем мед. Але думаю у вас також вийдуть достойні результати.
Приготування крем меду за допомогою медової закваски
Один із способів зробити крем-мед вдома — почати з купленого крем меду та використовувати його для “закваски” сирого меду. Кристали з покупного крем меду будуть ініціаторами кремування вашого рідкого меду.
Рекомендоване співвідношення 1:10, одна частина крем меду на 10 частин рідкого свіжевикачаного меду.
Змішайте вершковий мед із рідким медом і поставте в прохолодне місце (ідеальна 10-12 градусів). Протягом наступних кількох днів перемішуйте ваши закваску, і з часом рідкий мед почне кристалізуватися дрібними кристалами.
Після того, як ваша перша баночка повністю кристалізується, ви можете використати її як закваску для наступної баночки збитого крем меду.
Щоб цей рецепт спрацював, важливо використовувати рідкий мед, який не кристалізується. Якщо в меді є великі кристали, кремовий мед не буде ідеальної консистенції.
Приготування крем меду з кристалізованого меду
Коли мед кристалізується природним шляхом, кристали досить великі, що робить кристалізований мед дещо крупнозернистим. Ви можете розбити ці кристали та використовувати їх для приготування крем меду.
Можна використовувати для цієї роботи свій міксер з насадкою, але також можна використовувати і інші насадки, головне щоб міксер був досить потужним. Хоча крем мед також називають вершковим чи збитим медом, насправді ви не збиваєте мед. У готовому продукті не повинно бути повітря і воно вийде з меду саме природним шляхом за допомогою гравітаційний сил.
Міксер просто подрібнює кристали, щоб зробити їх меншими.Також як варіант можна висушити мед і використати ступку й товкачик, щоб розбити кристали. Просто міксер набагато простіше.
Щоб перетворити кристалізований мед на вершковий мед, покладіть 1 склянку кристалізованого меду в міксер із насадкою та перемішайте на середній швидкості. Можна додати до 1 склянки рідкого меду, якщо ви хочете зробити більшу кількість крем меду. Перемішуйте мед хвилин 20. Ви помітите, що мед почне набувати дуже світлого кремово-білого кольору.
Вимкніть міксер і накрийте його чистим кухонним рушником. Дайте меду відпочити пару годин, а потім знову перемішайте протягом 20 хвилин. Можна повторити дану процедуру три-чотири рази, перш ніж розливати мед. Коли кремовий мед буде готовий, помістіть його в чисту суху банку для зберігання в холодильник.
Як зберігати домашній вершковий мед
Незалежно від того, як ви робите домашній вершковий мед, ви ризикуєте, що він з часом змінить свою збиту структуру, особливо якщо у вас вдома тепло. Через це краще зберігати крем мед у холодильнику.
Якщо крем мед розшарується, вершково-білий збитий мед підніметься наверх. Ви можете або перемішати, або ще раз перемішати в міксері.
Оскільки крем-мед — це просто мед, який кристалізувався мілкими кристалами, він не псується і може зберігатися в холодильнику або при кімнатній температурі роками. З огляду на це, якщо в мед потрапляє занадто багато вологи, він починає бродити, що не псує його, але змінює смак. Якщо це станеться, ви завжди можете використати ферментований мед для приготування медовухи або для кондитерських виробів.
Користь Крем меду
Крем мед як і інший мед містить в собі всі корисні властивості звичайного меду, адже від нього нічого не забрали а лише збили його за допомогою кремувалки.
Натомість часто крем мед стає значно смачнішим в порівнянні зі звичайним медом, завдяки мілким кристалам кристалізації та невеличким повітряним бульбашкам в складі крем меду. Залежно від походження меду використаного для кремування крем мед може містити композиції мінералів, ароматичних природніх речовин, мікроелементів. Основними складовими крем меду є глюкоза та фруктоза перероблені бджолами з нектару квітів.
Використання вершкового меду
Хоча вершковий мед можна використовувати в напоях або для випічки, він густий і легко розтікається, що робить його фантастичним для використання в печивах, крекерах або випічці.
Вершковий мед також стане справді чудовим подарунком у баночці. Додайте красиву етикетку і подарунок готовий.
Додам що справжній мед можна придбати у нас з пасіки, перегляньте наш магазин на сайті чи телефонуйте нам для консультації та заказа.
Чи існує природний натуральний крем мед?
Так насправді в природі існує найбільш наближений до крем-меду ріпаковий мед. Сам по собі ріпаковий мед має ніжний текстуру, мілку кристалізацію, він досить швидко кристалізується але залишається еластичний, і має текстуру крем меду.
Рецепти крем меду
Крем мед, також званий збитим медом чи медом як масло, пряженим медом і вершковим медом, — це густий мед, який можна наприклад намазати на хліб чи печиво з маслом, який легко зробити вдома.
Інгредієнти
- 1 частина кристалізованого сирого меду або
- 1 1/2 столової ложки збитого меду
- 1 склянка рідкого сирого меду
Інструкції
Помістіть 1 склянку кристалізованого меду в міксер із насадкою та перемішайте на середній швидкості. Ви можете додати до 1 склянки рідкого меду, якщо ви хочете зробити більшу кількість вершкового меду.
Перемішуйте мед 20 хвилин. Ви помітите, що мед почне набувати дуже світлого кремово-білого кольору.
Вимкніть міксер і накрийте його чистим кухонним рушником. Дайте меду відпочити пару годин, а потім знову перемішайте протягом 20 хвилин.
Повторіть ще один-два рази, перш ніж розливати мед.
Помістіть збитий мед у чисту суху банку для зберігання.
Зберігати в холодильнику два тижні. Через два тижні його можна зберігати при кімнатній температурі, але він може почати розпадатися.
Примітки
**Якщо ви використовуєте збитий мед як закваску, використовуйте співвідношення 1 до 10: 1 1/2 столової ложки збитого меду на 1 склянку рідкого меду.
Якщо вершковий мед відокремиться, вершково-білий збитий мед підніметься наверх. Ви можете або перемішати його ложкою, або ще раз перемішати в міксері.
Додам що справжній мед можна придбати у нас з пасіки, перегляньте наш магазин на сайті чи телефонуйте нам для консультації та заказа.