Матки карпатка з морфометрією придбати бджоломатки

Цього року вирішив оновити племінний матеріал карпатки на пасіці.
Придбав десяток маток карпатки з умовно ізольованого точка, з трутневим фоном карпатки.
Материнка від якої отримав дочок UA3-70-44-2017, показала добрі результати по морфометрії, які викладу тут внизу під текстом публікації.
Родоводи даної матки в попередніх поколіннях невідомі. Походить дана материнка з пасіки братів Плиски, які ведуть селекцію в умовах напів закритої популяції, де обов’язковою умовою є вільне парування, причому обов’язково батьки виставляються від всіх генеологічних груп, такий підхід принципово відрізняється від лінійної селекції.
З такими ввідними даними материнка показала чудові результати морфометричних промірів, що може свідчити про високу якість вихідного матеріалу, враховуючи нелінійне спаровування.

Матки карпатка

Матки карпатка з морфометрією

Мої спостереження

Десять маток карпатки були підсаджені в другій декаді червня в однакові умови, а саме у відводки на одну рамку печатного розплоду на виході + одна кормова рамка.
Протягом літа були розширені однією сушниною і потім вощиною. На осінь відводки виросли на 3-4 вулички, деякі слабші, деякі сильніші.

Публікації по темі:  Бакфаст Руппеля результаты прививки с перевозкой

З десятка одна матка пропала, дві матки були вибракувані восени за таким показником як агресія, яка була не дуже значною але не комфортною для подальшої роботи. Такі показники (70% нормальних маток) є дуже добрими і наближуються до показників доброї карніки. Тобто придбавши десяток маток отримав 7 нормальних, що є добрим результатом.

Публікації по темі:  Спробуйте вести свій власний пасічницький блог

В зиму пішли сім сестринських сімей на 3 вуличках, деякі слабші, деякі з більш повними вуличками бджоли.
Такий тест на зимівлю проводжу так як знаю що карпатка має резерв для зимівлі слабими відводками, якщо буде відхід деяких відводків, то вважатиму за природню селекцію.

Карпатка вигляд бджоли та маток

Карпатка з промірами замовити маток

Карпатка вигляд бджоли та маток

Бджоли карпатки мають сірий окрас, зі сріблястими полосами, матки темного кольору, майже чорні.
додаю фото бджіл та матки карпатки.

Як купити чи замовити маток карпатки

Після зимівлі відберу найкращу одну дві материнки, назву планую Ca2amg ( Ca2амг ) і від них зможу виводити дочок, неплідних та плідних маток карпатки на продаж.
Якщо у вас є бажання замовити неплідних бджоломаток карпатки, чи можливо плідних маток карпатки ф1 вільного спарювання, телефонуйте за телефонами на сторінці контакти.

Публікації по темі:  Карніка С22амг на ріпаку стаціонар австрійка пернера

Матки карпатки ціна

Ціна на маток карпатки у мене вища ніж ви можете придбати карпатку в Закарпатті. Але витрачається час та праця на тестування, відбраковку та підбір нормальних материнок. Ціни можна переглянути на сторінці каталог, телефони на сторінці контакти.

Також можна написати під даною публікацією в коментарях.
Якщо вам сподобалась публікація, поширте лінк в соц мережах чи надішліть колегам чи друзям, якщо звичайно вони у вас є 😉

Морфометричний аналіз та графіки карпатки

морфометричний аналіз крилець бджіл матки карпатки

morphoxl програма морфометричного аналізу крилець бджіл

замовити маток карпатки поштою

кубітальний індекс карпатки

продаж маток карпатки по нова пошта

результати морфометричного аналізу колонії карпатки

купити маток карпатки по нова пошта

частота поширення гантельного індексу карпатки

купити маток карпатки

кутове дискоїдальне зміщення карпатки

маток карпатки

частота поширення прекубітального індексу карпатки купити маток карпатки

бджоломатки карпатки поштою

частота поширення індексу Маєра у карпатки

бджоломатки карпатки поштою

частота поширення індексу Ізмайлова у карпатки

бджоломатки карпатка

обрахунок кубітального індексу, гантельного індексу та кутового дискоідального зміщення у карпатки

плідні та неплідні матки карпатки

частота поширення індексу Кузьміча у карпатки

Карпатка з промірами, відео