Апитерапия||Лікувальні продукти з пасіки||Пасіка||Продукты пчеловодства

Мед для дітей користь та шкода - Лікар рекомендує!

Доктор Комаровський розповів чи можна давати мед дітям.

Мед для дітей

Мед для дітей поради лікаря

Мама дитини запитала у лікаря чи можна давати мед дитині і яка допустима норма меду в день, щоб без страху давати його малюкові.

Комаровський поспішив заспокоїти маму і повідомив, що це все індивідуально.

“Наприклад, якщо ваш малюк дуже активний, стрункий і ви замість шкідливих цукерок дасте йому мед – це буде навіть дуже корисно для нього” – вважає лікар.

Публікації по темі:  Цікаві факти про бджіл

У меді є чимало корисних мікроелементів, вітамінів, а також глюкоза та фруктоза, завдяки чому, він насичує організм енергією.

Думка лікаря Комаровського полягає в тому, що все залежить від способу життя дитини і того, як він їсть солодощі. Давати повній дитині, яка часто сидить за комп’ютером і не веде активного способу життя, багато меду не рекомендується. Якщо справи йдуть зовсім навпаки, варто замінити цукор та солодощі медом.

лікар Комаровський про користь та шкоду меду для дітей

фото Доктор Комаровський

Якщо дитина буде довго тримати мед у роті, розсмоктуючи його, це, звичайно, позначиться на стані зубів. Найкраще, давати малюкові мед разом з іншими продуктами, наприклад з чаєм або сиром. Але кожен випадок варто розглядати окремо, доктор Комаровський.

Публікації по темі:  Вебсайт Пасіка

Мед протипоказаний дітям до двох років

Лікар Комаровський застерігає що дітям до 6 місяців мед категорично протипоказаний, також дуже обережно і краще утриматись від меду дітям до одного року.
Якщо бути зовсім обережним і на безпечній стороні, то і дітям до двох років краще мед не давати. А після двох років краще замінити цукри та цукерки на мед, вважає лікар Комаровський. Детальніже та дослівно слова лікаря можна почути в його відео, розміщене на цій сторінці з його ютуб каналу.

Публікації по темі:  Матки карпатка з морфометрією придбати бджоломатки

З огляду на всі рекомендації лікаря варто вирішити, коли і в яких кількостях давати цей продукт, виходячи з способу життя дитини.

Відео рекомендація лікаря щодо меду для дітей

Мед та продукти бджільництва з власної пасіки можна придбати в Києві а також по пошті

Перед застосуванням на практиці обовязково порадьтесь з вашим лікарем.

Друге фото: https://www.instagram.com/doctor_komarovskiy/?hl=uk