+ + Вітаємо! На сайті #Пасека Послухати Релакс Радіо онлайн, справа натисніть кнопку плей! Зверху є пошук по сайту. Також можна додати сайт в закладки!! + +

Острівний ізольований облітник на Дніпрі

(справа вверху на сайте кнопка переводчика)

Цього 2018 року ми з колегами матководами з м. Кагарлик Київської області нарешті реалізували плани по організації ізольованого острівного облітника для бджоломаток.

Ізольований облітник бджоломаток

Острівний облітник на Дніпрі

ізольований облітник на Дніпрі Острівний

Віднайшли невеликий острів на Дніпрі під Києвом з доброю ізоляцією в просторі. По водній гладі від одного берага ізоляція біля 3км (біля 2 км по воді і 1 км очерета та незаселена територія), а від іншого берега ізоляція становить майже 5 км. Зі сторони з меншою ізоляцією на березі ліс і відсутні населені пункти та стаціонарні пасіки.

Острівний облітник – які батьківські сім’ї використовували на ізольованому облітнику?

Завчасно підготували батьківські трутневі сімї та вивезли їх на ізольований острівний облітник на тиждень раніше нуклеусів.
Нуклеуси забезпечили кормами, відфільтрували від випадкового трутня та вивезли на острівний облітник до трутнів.
Трутні виводили від маток сестер материнки 6-115-8-2015 карніка тройзек 1075.

Публікації по темі:  Список експортерів меду з України

На нуклеусах встановлені льоткові загороджувачі які пропускають бджіл та маток але не трутнів.
Через 15 днів перевірили нуклеуси на засів маток, матки засіяли і були відібрані а в нуклеуси роздали другу партію маточників.

ізольований облітник бджоломаток Острівний

ізольований острівний облітник бджоломаток

У мене в нуклеусах були матки с22амг карніка австрійка, а також декілька маток італійки 513 лінії.
Колеги також обльотували австрійку, але були і варіації, як то тройзек, кройц.

Обліт склав біля 80% що є добрим показником і дотично до твердження що трутні не відпускали маток на дальні польоти, а спарювались над галявиною з нуклеусами.

Ці острівні матки карніка підсаджуємо у відводки, будемо спостерігати за групою сестринських сімей. Можливо деякі будуть і вільні.

Публікації по темі:  Неплодные матки в чём их преимущество

Однією з причин врати дяких маток на остріному ізольованому облітники були великі лісові мурахи. Потрібно буде придумати вищі підставки для нуклеусів.

Додам що від цих острівних маток можна замовити неплідних чи плідних маток ф1 вільного спарювання що будуть виведені на пасіці, телефонуйте щодо деталей.

Додаю декілька відео острівного ізольованого облітника на Дніпрі, приємного перегляду, пишіть ваші коментарі, підписуйтесь на ютуб канал. буде більше цікавих відео по бджільництву.

Публікації по темі:  Продам насіння медоносу фацелія пижмолиста по пошті

Перевел публикацию на русский язык, там еще пару фоток и видео, кликайте сдесь – Островной облетник на Днепре

Підписуйтесь на наш канал у вайбер чи телеграм щоб першим дізнатись про новини, акції чи знижки! Клікайте лінк + На сайті можна послухати Класне Релакс Радіо онлайн, справа натисніть кнопку плей! + Публикации на тему матководства, заказать или купить матки Карника, Бакфаст, Итальянка + Новые видео записи с нашей матковыводной пасеки Приятного просмотра, мы часто добавляем новые видео по пчеловодству Пчеловодство Видео Галерея , добавьте этот сайт в закладки.