Пасічників Доставлять чартером в Канаду для роботи на пасіках

Чартерний літак, що перевозить малоймовірну комбінацію мандрівників, вилетить з Нікарагуа до Канади: тимчасові іноземні робітники, призначені для комерційних операцій з бджолами, і канадці, які опинилися в Центральній Америці на тлі пандемії COVID-19.

пасічники канада бджільництво

Пасічників Доставлять чартером в Канаду для роботи на пасіках

Рейси зі столиці Манагуа були призупинені, а міжнародні подорожі сповільнились майже до зупинки, що ускладнює зусилля щодо залучення працівників до Канади для весняних сезонних робіт на пасіках, коли бджоли розмножуються та нарощують колонії. Медоносні бджоли корисні більше, ніж випливає з назви; вони є критичними для перехресного запилення фруктів, овочів та рапсу.

Публікації по темі:  Профілактика Впливу Коронавірусу COVID-19 на організм людини Апітерапія

Щоб запобігти дефіциту робочої сили, який міг би вплинути на ланцюг поставок продовольства та завдати шкоди галузі бджільництва, Canadian Honey Council взяв питання у свої руки. Вартуючи приблизно 200 000 доларів, рада зафрахтувала літак для перельоту 80 кваліфікованих робітників з Нікарагуа до Канади, що приземлиться спочатку в Калгарі, а потім продовжить політ на схід до міст Саскатун, Брендон та Торонто.

Публікації по темі:  Лечебные свойства меда

“Я очікую 10 хлопців, і дуже важливо, щоб вони потрапили сюди”, – сказав Брайан Еш, партнер компанії Ash Apiaries, компанії, яка здійснює перехресне запилення садів в Б.К., і робить мед в Манітобі. Він один із трьох десятків пасічників, які відплатять раді за свою частину місць у рейсі.

Нікарагуанські робітники входять до числа понад 60000 сезонних фермерських господарств та інших тимчасових робітників, які приїжджають до Канади щороку – суттєве вливання робочої сили в сільськогосподарський сектор. Федеральний уряд минулого місяця дозволив в’їзд іноземним працівникам, передбачаючи, що вони повинні пройти карантин протягом 14 днів. Але поїздки затягнулися, оскільки візові офіси в зарубіжних країнах були закриті, а комерційні рейси стали дефіцитними.

Публікації по темі:  Цікаві факти про бджіл

Повна детальна публікація англійською мовою на сайті https://www.theglobeandmail.com/

Для розуміння що відбувається в світі та сільському господарстві.
Пишіть ваші думки в коментарях під цим текстом.