Павловнія з насіння Добрий медонос

Зараз багато розмов іде про нову медоносну культуру павловнію. В інтернет зустрічаються дані про медопродуктивність павловнії до 600 кг з гектара насаджень дерев.
Вирішив спробувати посадити дану медоносну рослину у себе в розсаднику.

Як виростити павловнію з насіння

Павловнія з насіння Добрий медонос

Павловнія з насіння

Посадковий матеріал павловнії на разі досить не дешевий. Клоновані рослини продають по ціні біля 7 евро за штуку, зустрічаються і нижчі ціни біля 3 євро за саджанець, але це все одно не дешево, особливо якщо є плани посадити гайок з павлонії.
Тому було прийняте рішення спробувати виростити посадковий матеріал павловнії з насіння. Знайшов пропозицію свіжого насіння павловнії по відносно невисокій ціні і замовив. Якщо вас цікавлять медоноси по лінку є ще публікації на дану тему.

Публікації по темі:  Біла Акація: стратифікація насіння для посіву саджанців акації

Пророщування насіння павловнії, чи перевірка на схожість, стратифікація

стратифікація насіння павловнії

пророщування насіння павловнії

Після того як отримав насіння павлонії вирішив одразу перевірити схожість, щоб розуміти якість насіннєвого матеріалу а також спланувати посів на весні у відкритий ґрунт.
висіяв пробні 15 насінин посеред зими в контейнер і перевірив їх схожість. через 4-5 днів проросли майже 100% насінин.
Сіяв на вологий папір у імпровізований парничок. Температура проростання чи стратифікації насіння павловнії була біля 24-25 градусів.

Публікації по темі:  Пчелы и муравьи на пасеке - Что делать

Саджанці павловнії

медонос Павлонія

Павловнія добрий медонос

Планую посіяти павловнію у себе в саду для вирощування більшої кількості саджанців, для подальшого їх розсаджування навкруги пасіки. Сподіваюсь проростання насіння в природних умовах буде також високим. Дане насіння зібране в акліматизованих рослин які ростуть, цвітуть і пахнуть у нас в Україні на півночі Миколаївської області, по словам продавця насіння, на деревах павловнії дуже багато бджіл та джмелів, дерева дуже нарядні та красиві весною. Сподіваюсь від таких акліматизованих дерев отримати саджанці доброї якості та витривалі до нашого клімату.
Щодо саджанців поцікавтесь у мене восени, вже має бути відомо щодо успіху даного міроприємства.

Павловнія як енерго культура та для якісної деревини

Павловнія має ще одну дуже цінну якість для людства в теперішні часи. Деревина павловнії наростає дуже швидкими темпами, і вже в 5-7 річному віці павловнію зрізають на деревину. З деревини виготовляють меблі, її використовують в музичній промисловості, машинобудівній промисловості, автомобілях. Також деревина павловнії підходить для виробництва топливних пресованих палет та брикетів. З огляду на такі характеристики, можливо павловнія увійде до переліку основних культур які вирощуються в сільському господарстві.

Публікації по темі:  Клуб пчел осенью видео

Зняв відео процесу пророщування насіння павлонії

Приємного перегляду

Деякий матеріал та фотографії взяті з вікіпедії

Павлонія медонос

Павловнія добрий медонос

Насіння павловнії

Насіннева коробочка павлонії та насіння