Бджолиний підмор

Бджолиний підмор

Бджолиний підмор – це тіла загиблих бджіл. Давно відомо що в хітиновому покриві бджіл містяться речовини, здатні пригнічувати запальні процеси, стабілізувати артеріальний тиск, справляти лікувальну дію на імунну систему, має антипаразитарний ефект, застосовується наприклад для лікування лямбліозу.

Методика отримання та зберігання підмору бджіл

Підмор Бджіл

Бджолиний підмор

Бджолиний підмор заготовляють бджолярі найчастіше рано навесні після першого огляду бджіл. Можна отримувати підмор весь рік. Пізньої осені і взимку з допомогою спеціального інструменту загиблих бджіл через нижній льоток вигрібають з вулика. В період активного періоду ставлять дрібну сітку попереду вулика. Бжоли прибиральники виносять загиблих з вулика і вони потраплають на сітку.
Зібравши бджолиний підмор необхідно стежити щоб він був чистим, тобто без цвілій, ознак розкладання. Слушать підмор в сушарці для пилку при температурі 35 – 40 градусів Цельсія а потім складають в банку з щільно закритою кришкою і ставлять у темне місце. Перед приготуванням препаратів рекомендується добре подрібнити підмор бджіл.

Публікації по темі:  Ішемічна хвороба серця і продукти бджільництва

Методика приготування препаратів

Метод обсмажування підмору бджіл:

одна чайна ложка підмору, 50мм рослинної олії обсмажують 5 хвилин, ретельно перемішуючи. Приймати до їди по одній чайній ложці 3 рази на день протягом одного-двох місяців. Після одного-двох місячної перерви можна повторювати. Добре допомагає при короткозорості

Публікації по темі:  Апітерапія - користь, ціни та відгуки

Спиртова настоянка бджолиного підмору

Готується з розрахунку 1 столова ложка подрібнених бджіл на 200 мл горілки, настоювати протягом 10-15 діб в темному місці і періодично струшувати. Спиртову настоянку підмору найзручніше приймати. Середня дозування становить 20 крапель 3 рази на день до їди, попередньо розчинивши в двох столових ложках води. Курс лікування від двох місяців до року і більше курс визначає лікар.

Підмор можна настоювати на гарячій воді:

Одну столову ложку подрібненого підмору залити окропом, настояти 15 хвилин, профільтрувати. Цю настоянку рекомендуємо накладати на варикозно розширені вени на груди при маститах.

Публікації по темі:  Бджолярский круг (БК) 2019

Показання

  1. гіпертонічна хвороба
  2. ішемічна хвороба серця (стенокардія)
  3. варикозне розширення вен
  4. мастит
  5. аденома простати, простатит, імпотенція
  6. пост інсультні стани, мігрень
  7. короткозорість
  8. профілактика інфарктів та інсультів

“Лікар бджола ділиться секретами”
Ю. М. Солоденко
І. В. Солоденко

Перед застосуванням обов’язково порадьтесь з лікарем