+ + Вітаємо! На сайті #Пасека Послухати Релакс Радіо онлайн, справа натисніть кнопку плей! Зверху є пошук по сайту. Також можна додати сайт в закладки!! + +

Вулик Паламарчука для відводків пакетів чи сімей донорів

Вулик Паламарчука для відводків пакетів чи сімей донорів

Вулик Паламарчука для пакетів відводків чи сімей донорів

Про дану конструкцію вулика вже багато написано, в тому числі у відомих журналах по бджільництву, (наприклад Бджолярський круг).
Однак випла нагода в живу подивитись на вулик конструкції Валерія Ананійовича Паламарчука у товариша.

Євгеній Зінов’євич, з’їздивши до Валерія Паламарчука на пасіку, виготовив декілька зразків такого вулика конструкції Паламарчука у себе на пасіці і одного вже заселив на зиму.

Публікації по темі:  Пчелы и муравьи на пасеке - Что делать

Даний вулик розрахований на використання зігріваючого ефекту сусідньої сімї. У вулику паламарчука 4 сімейки гріють одна одну взимку і весною і тим самим зберігають корма під час зимівлі, весною дуже швидко нарощуються, і можуть слугувати донорами для підсилення сімей на пасіці, чи продажу пакетів на пакетних пасіках.

Також у вулику Паламарчука використовується ефект вузько високої (Української) рамки, таким чином мед у бджіл завжди зверху над клубом, добре прогрівається теплом клуба, і постійно в досяжності клуба.

Публікації по темі:  Дом пчелы - движение клуба пчел в улье

Думаю що вулики даної конструкції мають знайти місце на багатьох пасіках, як для зимівлі невеличких сімейок так і для сімей донорів чи продажу десятка двох бджолопакетів.

Пропоную відео огляд вулика конструкції Паламарчука до перегляду.

Якщо кого зацікавить придбати даний вулик, залишаю телефон майстра який їх виготовляє на Київщині в м. Ірпінь. Евгеній Зіновєвич Тел: 098 570-1789.

Оцініть цей запис
Будьласка оцініть дану публікацію
[Total: 2 Average: 4.5]
Підписуйтесь на наш канал у вайбер чи телеграм щоб першим дізнатись про новини, акції чи знижки! Клікайте лінк + На сайті можна послухати Класне Релакс Радіо онлайн, справа натисніть кнопку плей! + Публикации на тему матководства, заказать или купить матки Карника, Бакфаст, Итальянка + Новые видео записи с нашей матковыводной пасеки Приятного просмотра, мы часто добавляем новые видео по пчеловодству Пчеловодство Видео Галерея , добавьте этот сайт в закладки.