Вулик Паламарчука для відводків пакетів чи сімей донорів

Оцініть цей запис
Будьласка оцініть дану публікацію
[Total: 2 Average: 4.5]

Вулик Паламарчука для відводків пакетів чи сімей донорів

Вулик Паламарчука для пакетів відводків чи сімей донорів

Про дану конструкцію вулика вже багато написано, в тому числі у відомих журналах по бджільництву, (наприклад Бджолярський круг).
Однак випла нагода в живу подивитись на вулик конструкції Валерія Ананійовича Паламарчука у товариша.

Євгеній Зінов’євич, з’їздивши до Валерія Паламарчука на пасіку, виготовив декілька зразків такого вулика конструкції Паламарчука у себе на пасіці і одного вже заселив на зиму.

Публікації по темі:  Как выбрать точек для пчел

Даний вулик розрахований на використання зігріваючого ефекту сусідньої сімї. У вулику паламарчука 4 сімейки гріють одна одну взимку і весною і тим самим зберігають корма під час зимівлі, весною дуже швидко нарощуються, і можуть слугувати донорами для підсилення сімей на пасіці, чи продажу пакетів на пакетних пасіках.

Також у вулику Паламарчука використовується ефект вузько високої (Української) рамки, таким чином мед у бджіл завжди зверху над клубом, добре прогрівається теплом клуба, і постійно в досяжності клуба.

Публікації по темі:  Пасічники м Кагарлик - Пчеловоды г Кагарлык

Думаю що вулики даної конструкції мають знайти місце на багатьох пасіках, як для зимівлі невеличких сімейок так і для сімей донорів чи продажу десятка двох бджолопакетів.

Пропоную відео огляд вулика конструкції Паламарчука до перегляду.

Якщо кого зацікавить придбати даний вулик, залишаю телефон майстра який їх виготовляє на Київщині в м. Ірпінь. Евгеній Зіновєвич Тел: 098 570-1789.