Бджільництво для новачків та початківців||Бджолярський Круг||Вулики||зимівля||ульи

Вулик Паламарчука для відводків пакетів чи сімей донорів

Вулик Паламарчука для відводків пакетів чи сімей донорів

Вулик Паламарчука для пакетів відводків чи сімей донорів

Про дану конструкцію вулика вже багато написано, в тому числі у відомих журналах по бджільництву, (наприклад Бджолярський круг).
Однак випла нагода в живу подивитись на вулик конструкції Валерія Ананійовича Паламарчука у товариша.

Євгеній Зінов’євич, з’їздивши до Валерія Паламарчука на пасіку, виготовив декілька зразків такого вулика конструкції Паламарчука у себе на пасіці і одного вже заселив на зиму.

Публікації по темі:  Де купити вулик в Україні - список виробників вуликів

Даний вулик розрахований на використання зігріваючого ефекту сусідньої сімї. У вулику паламарчука 4 сімейки гріють одна одну взимку і весною і тим самим зберігають корма під час зимівлі, весною дуже швидко нарощуються, і можуть слугувати донорами для підсилення сімей на пасіці, чи продажу пакетів на пакетних пасіках.

Публікації по темі:  Ульи и жилища для пчёл. (Первая часть публикации из 3).

Також у вулику Паламарчука використовується ефект вузько високої (Української) рамки, таким чином мед у бджіл завжди зверху над клубом, добре прогрівається теплом клуба, і постійно в досяжності клуба.

Думаю що вулики даної конструкції мають знайти місце на багатьох пасіках, як для зимівлі невеличких сімейок так і для сімей донорів чи продажу десятка двох бджолопакетів.

Публікації по темі:  Купить матку карника

Пропоную відео огляд вулика конструкції Паламарчука до перегляду.

Якщо кого зацікавить придбати даний вулик, залишаю телефон майстра який їх виготовляє на Київщині в м. Ірпінь. Евгеній Зіновєвич Тел: 098 570-1789.