Вже пару місяців користуюсь новою карткою від Монобанк. Все зручно, реально повертають 2-4% від покупок в магазинах і аптеках. А також кожного місяця є категорії в яких повертають 10 чи 20%. Якщо зацікавила така картка без кредитних коштів клікайте по банеру і встановлюйте додаток на ваш телефон, і вже з додатка оформляється картка.
Monobank [CPS, API] UA
Отримати картку Монобанк з Кредитним лімітом Клікайте тут

Пасіка бджільництво реклама
+ + Вітаємо! Якщо ви вперше на нашому сайті - Обов'язково прочитайте і додавайтесь тут!!! Форуми і чати про Бджільництво на Ваш вибір!!! У нас можна замовити матки, Каталог продукти з пасіки. Зверху є пошук по сайту. Також можна додати сайт в закладки! Перевод на русский на сайте может быть автоматическим или машинным. Відео, Аудіо відгуки. Клікайте лінк! Відгуки наших замовників

Зі святом Маковея, Медовий Спас

У народі його ще називають Першим Спасом або Спасом на воді. За давніми переказами, князь Володимир саме цього дня прийняв хрещення, тому у стародавньому Києві 14 серпня освячували воду в Дніпрі і називали цей Спас «Спасом на воді».

Сьогодні досхочу їдять мед, не дарма ж Спас Медовий, а також чистять та впорядковують криниці й джерела.

Медовий Спас, Зі святом маковея

Зі святом маковея, Медовий Спас

За давнім звичаєм на Медовий Спас віруючі приносять у храми мед для освячення. Традиція ця повязана зі стародавньою настановою – перший урожай приносити Богові і лише після цього споживати самим.

Цього дня у храмах також освячують букети з трав та квітів – <маковійчики>. Здавна вважається: якщо не освятити квіти на Маковія, то не буде квітнути господарство.

Публікації по темі:  Систематика та визначення в бджільництві

Свято маковія або медово маковий спас (14 серпня)

Серед українців свято Маковія одне з найпоетичніших і найшановніших. У дохристиянські часи цього дня вшановували Богів Спасів і освячували квіти, городину та криниці. Зрештою, прийнявши християнізовану назву, люди зберегли давні традиції і дотримуються їх до сьогодні.

Monobank [CPS, API] UA

Интернет реклама УБС

Від Маковія починається Успенський піст. Він так само суворий, як i Великий (триватиме до 28 серпня – свята Успiння).

Другий Спас, або Яблучний Спас

Другий Спас, або Яблучний, припадає на 19 серпня. Третій Спас найчастіше називають Післяуспінням або Хлібним Спасом і повязують його у народі із закінченням літа – свято припадає на 29 серпня.

14 серпня у церквах святять воду, літні трави, квіти і мак.

На Маковія люди приходили до церкви з букетами квітів, які називаються маковійчики або маковійки. У таких букетах були літні квіти і трави: чорнобривці, барвінок, айстри, жоржини, гвоздики, базилік, м’ята, чебрець, любисток, полин, деревій тощо. Але обовязково в маковійчику мали бути стиглі голівки маку.

Публікації по темі:  Чи Можна Додавати Мед в Гарячий Чай? Наукове Дослідження

На Житомирщині в букет додавали моркву, качани кукурудзи, горох, квасолю, кріп. Жителі Черкащини святили вінок із квітів і колосків зі свічкою, щоб і господарство процвітало.

На Поділлі святили снопи із трав і овочів, з якими обходили будинки, двори та городи, щоб наступний рік був урожайним.

Освяченими маковійчиками вдома прикрашали образи і зберігали до весни, використовуючи за потребою в якості оберегів та зілля. Весною мак сіяли в городі, а квіти на Благовіщення дівчата вплітали у волосся.

Свяченим маком захищалися від відьом і упирів, а також обсипали дім і худобу від пристріту. Ця традиція збереглася і у наш час. Наприклад, доти, як увійти в нове житло, відвідати недобрих людей або внести новонародженого в дім, рекомендується посипати свяченим маком біля порогу і по кутах житла.

Публікації по темі:  Подготовка пчел к зимовке

Освячення меду на маковія

Також на Маковія святили свіжозібраний мед у стільниках, а після цього їм щедро пригощалися. Традиційно на свято готували пироги, вареники, пряники з маком і медом, а також улюблені дітьми шуліки – печені коржі, які дрібно ламали і заливали медом і розтертим маком

За матеріалами сайту РІСУ – Релігійно-інформаційна служба України, 2001-2019
РІСУ є проектом Інституту Релігії та Суспільства
Українського Католицького Університету

Листівка зі святом маковея

Медовий спас, Зі святом маковея

Листівка зі святом маковея

Матковивідна пасіка АМГ

Матковыводная пасека АМГ. Наша матковыводная пасека расположена в Киевской области, город Кагарлык. Занимаемся выводом и продажей: неплодных маток, плодных маток ф1 свободного спаривания а также маток контролируемого спаривания, маток островного облета. Продаем пчелопакеты в Киевской области, отводки пчел, пчелосемьи, ульи с пчелами, рамки с засевом для прививки, маточники на выходе, рамки суши а также продукты пчеловодства такие как: мед, цветочная пыльца, перга, прополис, продукт жизнедеятельности восковой моли, воск натуральный пчелиный, Прополисные холстики, живых пчел для апитерапии и пчелоужаления дома, и другие продукты с пасеки под заказ. Если вас что-то интересует с пасеки звоните к нам для информации или консультации. Телефон 067-883-2230, больше телефонов (вайбер, телеграм) на странице контакты. Также подписывайтесь на новости нашего сайта по email, добавляйтесь к нашим группы в социальных сетях, https://www.paseka.in.ua/forum-pchelovodov-ukrainy/ Наш Сайт також можна знайти як Пасіка ін юа чи Пасика ин юа ведем ютуб канал с нашей пасеки - подписаться можно здесь https://www.youtube.com/channel/UCA9M7if5rzfqVoZ31w0nQJw?

Пасіка бджільництво реклама

Клікайте Фріхост тут